PICKnMIX Help & Support thread.

HMG

H = Heinously, M = Massive, G = Gonad,
Joined
Apr 3, 2011
Posts
4,881
Could you try connecting a controller to the board? Or does it not have on-board controller ports?
 

shadowkn55

Genbu's Turtle Keeper
Joined
Dec 9, 2006
Posts
2,386
Unfortunately I don't have a Select button on the cab, only Player 1 Start and Player 2 start. I can try it out on the big red next weekend, but it doesn't seem to work well on the 1 slot due to the lack of select button

You can also use player 1 start to enable PICKnMIX.
 

HMG

H = Heinously, M = Massive, G = Gonad,
Joined
Apr 3, 2011
Posts
4,881
I thought start and select were two different Pick n Mix modes. I prefer the select button Pick n Mix more.
 

shadowkn55

Genbu's Turtle Keeper
Joined
Dec 9, 2006
Posts
2,386
I thought start and select were two different Pick n Mix modes. I prefer the select button Pick n Mix more.

There are but he doesn't have a select button at the moment. Using the alternative selection method is better than nothing.
 

Maxisoft2

Timid Neo Newbie
Joined
Nov 25, 2013
Posts
4
Hey guys!

I just got the Pick-n-Mix working on my MVS M1BBV and love it - great to have it run in the background. I do however have a problem that I can't wrap my head around. Once "Stakes Winner" is reached in the Pick n Mix I get an address error screen. It always happens at the same instant, when the attract mode shows the horse race track the first time. The game works fine when started regularly via the 161in1 menu, however. The errors only occur during Pick and Mix. Since I can't exclude the game from the list, I can't really use Pick and Mix at all, because it keeps crashing at that point in the attract. Any ideas what I could try? I already activated HW check - when I do that, the Adress Error screen changes into an Illegal Instruction error screen. Would love to hear your thoughts / ideas what I could try to do to fix it. I am good with a soldering iron but have no clue if there is something I could do with the card to fix this? Maybe I just was unlucky and got a cart with a bad Stakes Winner rom?

161-1.jpg
161-2.jpg
161-3.jpg
161-4.jpg
 

Maxisoft2

Timid Neo Newbie
Joined
Nov 25, 2013
Posts
4
Hey guys! Thanks for the help. I actually opened up my cart - and it seems I got a brand new revision! It's certainly at least a V2 judging by the chips. However, now the bridge between the two pins is already in place. So this might be a V3? Sadly, no matter what I do, it always crashes at Stakes Winner 1 & 2. Happens on no other game. And only while using Pick n Mix. Really wierd... Happens on my 4 slot, 2 slot and 1 slot boards all-over (they all have Unibios 4.0 of course). They seem to also have adressed the audio issues - Audio sounds great right now. nero.jpg
 

mario64

Bashful Neophyte
Joined
Feb 8, 2016
Posts
11
Hey guys! Thanks for the help. I actually opened up my cart - and it seems I got a brand new revision! It's certainly at least a V2 judging by the chips. However, now the bridge between the two pins is already in place. So this might be a V3? Sadly, no matter what I do, it always crashes at Stakes Winner 1 & 2. Happens on no other game. And only while using Pick n Mix. Really wierd... Happens on my 4 slot, 2 slot and 1 slot boards all-over (they all have Unibios 4.0 of course). They seem to also have adressed the audio issues - Audio sounds great right now. View attachment 57414
Mind sharing the link where you purchased this one? Thanks
 

Jonap

Rugal's Thug
Joined
Oct 10, 2006
Posts
97
Hey guys!

I just got the Pick-n-Mix working on my MVS M1BBV and love it - great to have it run in the background. I do however have a problem that I can't wrap my head around. Once "Stakes Winner" is reached in the Pick n Mix I get an address error screen. It always happens at the same instant, when the attract mode shows the horse race track the first time. The game works fine when started regularly via the 161in1 menu, however. The errors only occur during Pick and Mix. Since I can't exclude the game from the list, I can't really use Pick and Mix at all, because it keeps crashing at that point in the attract. Any ideas what I could try? I already activated HW check - when I do that, the Adress Error screen changes into an Illegal Instruction error screen. Would love to hear your thoughts / ideas what I could try to do to fix it. I am good with a soldering iron but have no clue if there is something I could do with the card to fix this? Maybe I just was unlucky and got a cart with a bad Stakes Winner rom?

View attachment 57329
View attachment 57330
View attachment 57331
View attachment 57332

I have that type of problems too, my 161 in 1 is the bana v1 versions typical but the Rev board is the last ( suposed to be rev4 ) maybe for that have problems with picknmix , but that rev sems to be really stable and dont have problems with typical bugs in 161 in 1 like sound or aerofighters 3 i dont notice it.
 

Maxisoft2

Timid Neo Newbie
Joined
Nov 25, 2013
Posts
4
Just to let you all know: I have a V4 of the cart, pumped up voltage to 5.15V - no more crashes.
 

Dsantos82

Timid Neo Newbie
Joined
Apr 6, 2021
Posts
1
Hi im new using unibios 4.0 Does picknmix work on 161 in 1 v2? MY sistem Crash when i activate The picknmix my card is The last revision The green one enny Help?
 
Last edited:
Top