mv2 video error

Hine62

Krauser's Shoe Shiner
Joined
Jul 15, 2005
Posts
230
I'm getting an error, but can't read it on a mv2f. It might be a video ram error. Here is a pic with neo bios:

Error Pic.jpg

Here is what happens with uni bios 2.3:

with bios.jpg

So far I have done:

Checked traces under battery: OK
Checked board for scratches: OK
Cleaned board and slots.
Cleared back up ram.
Tried different carts.

Any help would be great.

Hine62
 
Last edited:

Hine62

Krauser's Shoe Shiner
Joined
Jul 15, 2005
Posts
230
Well after a few hours of checking the board, I found two non active contacts on vram chips (cxk5825). On an off chance I pressed on the chips and the problem is fixed!

So my question is: how do I find the problem? There must be a contact that is not connecting some where, but does connect when the board is flexed.

Any help would be great.
Hine62
 

neogeohu

The Ultimate 11
Joined
Jan 12, 2013
Posts
226
(cxk5825) soldering through the legs.
Can be find with gently pressing that where is tear locally.
 

Hine62

Krauser's Shoe Shiner
Joined
Jul 15, 2005
Posts
230
Found the problem after buying a set of magnifying glasses. The problem is there were 9 legs lifted off a custom neo chip. After even further inspection the solder underneath the legs has come up from the board. This board is a lost cause, but now I have a lot of parts.

thanks for the help.

hine62
 

BIG BEAR

SHOCKbox Developer,
20 Year Member
Joined
Dec 14, 2001
Posts
8,209
Didi this happen to be the LSPC?? That's what it looks like to me... Why can you not reattach the legs?? Just reflow the solder joints??
BB
 

Atro

Who?,
20 Year Member
Joined
Jan 30, 2002
Posts
9,205
If you're OK to part with the NEO 257 customs let me know.
 
Top