MVH 4 slot Strange Error Screen (Katakana)

Sypth

Mr. Big's Thug
Joined
Nov 14, 2010
Posts
206
I'm working on this 4 slot and it's fighting me pretty bad. Initially it had a backup RAM error, then a video RAM error, swapped those out successfully. Was missing the left channel audio, did a cap kit, and brought that back. Now, I'm experiencing this weird error which I'm not finding much info about, anyone run into these screens before?


Regular bios:
t8jM2OF.jpg


Unibios:
Xo26ERa.jpg


Board didn't have any corrosion on it surprisingly, already removed the battery, and I can get it to boot every now and again, but it'll stay stuck on this page more so than anything.
 
Last edited:

ack

King's Dry Cleaner
Joined
Apr 9, 2009
Posts
378
The first image seems to be indicating you have a issue with your slow vram. Specifically I think the high bit of your lower slow vram is stuck high.

I believe its try to tell you this

address expected actual
000000 5555 55D5
 

Sypth

Mr. Big's Thug
Joined
Nov 14, 2010
Posts
206
I'll have to check back, I forget if it was the upper or lower vram I replaced.
 
Last edited:

Sypth

Mr. Big's Thug
Joined
Nov 14, 2010
Posts
206
I'll have to check back, I forget if it was the upper or lower vram I replaced.
I've already replaced the lower VRAM. Think it's worth just replacing the upper as well?
QDrxLyj.jpg
 

shadowkn55

Genbu's Turtle Keeper
Joined
Dec 9, 2006
Posts
2,386
It's probably worth a shot. It would be much easier to help diagnose if you could get the error to show up in english.
 

Sypth

Mr. Big's Thug
Joined
Nov 14, 2010
Posts
206
Update on this. It was a combination of the RAM not be soldered in correctly. Must of been a break on one of the pins, as well as the wiring going into the cabinet had to rebuilt. The isolation transformer was spliced in where it was powering the entire cabinet instead of just the monitor. Which was leading to some sort of weird AC loop.

Tested and now the board is functioning just fine.
 
Top