Genesis Color issue

Lemony Vengeance

Mitt Romney's Hairdresser,
Joined
Jan 30, 2012
Posts
4,200
Hey all,

My personal J-Genny has some color issues..

Here's a normal picture:

temporary_zpsb42f7509.jpg


Here's mine:

temporary_zps53e4eedd.jpg


Again, here's a NORMAL one:

temporary_zps16922d8f.jpg


And here's mine:

temporary_zps72f1da1a.jpg


I've tried pulling the video from the 315-5313 as well as the normal location:

attachment.php


One day it was working, then it wasn't.. it's possible that one of the resistors needs to be replaced..

any help would be appreciated. :D
 
Last edited:

Lemony Vengeance

Mitt Romney's Hairdresser,
Joined
Jan 30, 2012
Posts
4,200
Here's the pic from the schematics:

2013-12-28_2347.png


The pic above shows that it is soldered to the non VCC side of the RGB lines (with the arrows ;) ).

I'll have to rewire a jamma edge to it to check it out since it's been some time since I checked it out. I checked out each color individually and they all display so it's not like a color is dead.
 

Jibbajaba

Ralfredacc's Worst Nightmare
Joined
Apr 30, 2009
Posts
5,608
It looks like your R line is hotter than the other two. Is this a JAMMAfied Genesis? If so, have you checked to see what the RGB lines coming out of the video port look like with a normal Genny RGB cable?

Since you have a resistor on that R line, I'd try changing that out and see if it helps.
 

Lemony Vengeance

Mitt Romney's Hairdresser,
Joined
Jan 30, 2012
Posts
4,200
Just checks with the lm 1881n as well as pulling c-sync directly from the 315-5313 (pin 42, I believe) and no change, so its not a sync issue.
 

Dion

Known Scammer, NeoGeoFreak Co-Founder
Joined
Aug 24, 2000
Posts
2,070
Can't see the blue but the green looks off to me.
 

skinny503

NAM-75 Vet
Joined
Sep 22, 2013
Posts
1,003
Adjustable pots for the red,green, and blue so you can tune to each monitor?
 
Top