Results 1 to 9 of 9

Thread: MV-1B Resetting at Title screen

  1. #1
    Angel's Love Slave
    daskrabs's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Phatal Philly

    Posts
    1,067

    MV-1B Resetting at Title screen

    Any ideas? MV-1B, pretty clean boards, clean slot, good power, cleared backup RAM via DIP1. Crashes at title screen if it ever gets there. Voltage needs to be at least 5.15v, otherwise, crashes after BIOS. I can get into BIOS and do everything, except it crashes when I clear backup RAM.
    Sony PVM Club, Blast City Club, Egret II Club, Neo Candy Club
    WTB: Neo Geo MVS-U4/29

  2. #2
    Rugal's Thug
    Jonap's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Spain

    Posts
    94
    Quote Originally Posted by daskrabs View Post
    Any ideas? MV-1B, pretty clean boards, clean slot, good power, cleared backup RAM via DIP1. Crashes at title screen if it ever gets there. Voltage needs to be at least 5.15v, otherwise, crashes after BIOS. I can get into BIOS and do everything, except it crashes when I clear backup RAM.
    Hello, im not expert but this boards very usually fails on neo-buff chip, 90% of chinese boards come with the chip changed or repaired.

    I repeat i dont know if is this or not, but is a very common problem.

  3. #3
    Angel's Love Slave
    daskrabs's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Phatal Philly

    Posts
    1,067
    Quote Originally Posted by Jonap View Post
    Hello, im not expert but this boards very usually fails on neo-buff chip, 90% of chinese boards come with the chip changed or repaired.

    I repeat i dont know if is this or not, but is a very common problem.
    Thanks, but BUF looks original and intact.
    Sony PVM Club, Blast City Club, Egret II Club, Neo Candy Club
    WTB: Neo Geo MVS-U4/29

  4. #4
    JammaNationX
    Xian Xi's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Waipahu, Hawaii

    Posts
    27,665
    run a work ram test for at least 5 minutes

  5. #5
    Angel's Love Slave
    daskrabs's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Phatal Philly

    Posts
    1,067
    Quote Originally Posted by Xian Xi View Post
    run a work ram test for at least 5 minutes
    No errors after 10 min.
    Sony PVM Club, Blast City Club, Egret II Club, Neo Candy Club
    WTB: Neo Geo MVS-U4/29

  6. #6
    JammaNationX
    Xian Xi's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Waipahu, Hawaii

    Posts
    27,665
    The only other time I experienced random resets was with off brand fast VRAM.

  7. #7
    Angel's Love Slave
    daskrabs's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Phatal Philly

    Posts
    1,067
    More details:

    Puzzle Bobble - crashes at beginning of attract
    Metal Slug 2 - crashes at beginning of attract
    Blue's Journey - crashes at beginning of attract
    KoF 2002 - Completes attract. Start game, pick fighters, crashes after "Round 1", before "Fight"
    SvC Chaos - Crashes at end of attract, before demo fight
    AF2 - Attract complete, Plays Fine!!!!???!!!
    RotD - Crashes at EVOGA screen
    Sony PVM Club, Blast City Club, Egret II Club, Neo Candy Club
    WTB: Neo Geo MVS-U4/29

  8. #8
    JammaNationX
    Xian Xi's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Waipahu, Hawaii

    Posts
    27,665
    Quote Originally Posted by daskrabs View Post
    More details:

    Puzzle Bobble - crashes at beginning of attract
    Metal Slug 2 - crashes at beginning of attract
    Blue's Journey - crashes at beginning of attract
    KoF 2002 - Completes attract. Start game, pick fighters, crashes after "Round 1", before "Fight"
    SvC Chaos - Crashes at end of attract, before demo fight
    AF2 - Attract complete, Plays Fine!!!!???!!!
    RotD - Crashes at EVOGA screen
    Do you have a Diagnostic bios? If you do, then run the Video ram tests (Palette, fast and main).

  9. #9
    Angel's Love Slave
    daskrabs's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Phatal Philly

    Posts
    1,067
    Quote Originally Posted by Xian Xi View Post
    Do you have a Diagnostic bios? If you do, then run the Video ram tests (Palette, fast and main).
    I don't. Plus I don't have a spare bios masta for a 1b.
    Sony PVM Club, Blast City Club, Egret II Club, Neo Candy Club
    WTB: Neo Geo MVS-U4/29

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •