Results 1 to 6 of 6

Thread: Graphic problem with MV2F

  1. #1
    .
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    ITALY

    Posts
    17

    Graphic problem with MV2F

    Hi guys.. I have a 2 slot MV2F with a graphic problem...
    the Neo Diagnostic bios says "all test passed" but the image has mirrored columns and can not solve the problem.

    I change the ZMC2 and Lo ROM but have had no effects

    Thanks

    137310739_3633235520101961_4544543823991853284_n.jpg
    137601496_1014404595635652_1935683228320366438_n.jpg
    138029180_1583001205243045_4191519333466575374_n.jpg

  2. #2
    Rugal's Thug
    Jonap's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Spain

    Posts
    94
    Hello !
    It can be many things, let's start by trying the basics, it has worked for me on more than one occasion.

    -You try with other games? do it
    -Try moving or slightly passing the slot cartridge with the console running, it may be a bad contact due to too much pressure when inserting it or the other way around.
    You can also see immediately if the image improves or remains the same.
    -Do a good clean of game cart pins and board slot pins ( i use credit card under a 100% cotton shirt with alcohol on it ) you insert like a game in slot and that clean it a little )
    -Try to press slightly with the game ON the big chips of the MVS board to se if the image is better ( maybe cold joints or without solder doing bad contact ).

    Its important you try more games can be a problem of Mslug2, a cold solder joints maybe with reflow of some memory chips like P, M and C's...
    Last edited by Jonap; 01-11-2021 at 04:52 AM.

  3. #3
    .
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    ITALY

    Posts
    17
    tried few cards with same results...all cart contacts are cleaned....

    I already tried to chenge the ZMC2 and LO ROm bu I think the problem is elsware..

    Neo Wiky suggest a similar problem ( 4 coulumns mirrored) as an A4 address (https://wiki.neogeodev.org/index.php...aphic_glitches) but the MV2F board don't have NEO-273 chip.. so wich is the chip who is used insted..

    Thanks

  4. #4
    SHOCKbox Developer
    BIG BEAR's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Philadelphia,PA
    Posts
    7,231
    Looks like a problem with one of the NEO-257 chips.
    BB
    In case of 'PM BOX FULL ANXIETY' , E-MAIL ME

    bigbearatdreamamusement.net replace "at" with an "@"

    I'd like to sincerely THANK everybody that supported SHOCKbox over the (EST 2001) 8 - 9 years I did it.
    http://www.dreamamusement.net/photos/sth.gif is stocking the SHOCKbox right now!! They also have a huge library of SHOCKbox inserts for DL and or printing.
    LE GEEK SHOCKbox inserts

    I'm not protecting myself from you....I'M PROTECTING YOU FROM ME.
    SKYWAY PRO Keep this a secret!

  5. #5
    .
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    ITALY

    Posts
    17
    I suspected one of the 257...but usually when I have found one with problems was not impicted both the overlay text and background... that was why I cahanged first the ZMC2...

    Usually when one of the 3 x 257 is compromised I have only vertical lines in
    -background ( the one top left)
    -sprites ( the one down left)
    -or the non on the right that is for overlay graphics..

    right...

    thanks

  6. #6
    Morden's Lackey
    ack's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Seattle, WA

    Posts
    360
    Since the issue is happening with both C/S ROMs I would suggest looking in to the P0-P23 address lines used for accessing those roms.

    The P0-P23 address lines start at the NEO-B1, go to the NEO-E0 @ 4F and then onto both CHA board slots.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •