Results 1 to 8 of 8

Thread: AES Boots Garbled/Reset then Fine - It also hates Pulstar (a lot)

  1. #1

    yagamikun's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Cincinnati, Oh

    Posts
    1,643

    AES Boots Garbled/Reset then Fine - It also hates Pulstar (a lot)

    My AES has done this for quite some time. I'll boot it up and it will display a garbled mess of a screen. If I quickly turn it off then immediately back on, it boots normal. So long as it's been about 24 hours I won't run into the issue again, but if it sits for a bit it will come back.

    My AES also hates Pulstar. I've had two copies this year, an Eprom conversion and currently an authentic, and they both produce the same error.

    Usually around the end of stage 2 the game will freeze and flash a green rom error (unibios) telling me to clean my cartridge. I recently sold the conversion "as-is" because I thought the issue was the cart, but turns out it's just a thing with Pulstar as it happened to me today with my authentic. Happens with or without unibios cheats. This happens with no other game - and I have 64 to test it against.

    I keep all my games super clean, and I recently cleaned my console's contacts with Deoxit so I know that's not the issue in this case.

    The only other issue I know of with my console is the memory card slot trace on the board is broken as the console recognizes the card but I can't use it.

    Console was modded with component video, s-video, stereo, unibios 4.0, reset light (not by me).

    Any thoughts/help?
    Last edited by yagamikun; 11-21-2020 at 05:31 PM.

  2. #2
    H = Heinously
    M = Massive
    G = Gonad
    HMG's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Canada

    Posts
    4,709
    Could be a power supply issue, or one of the work ram chips is going bad. Maybe both but that's unlikely.

  3. #3
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    Jonap's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Spain

    Posts
    65
    Well before test more important thing like integrated chips try to clean slot cart of the machine with isopropilic alcohol in a old t-shirt with a credit card.

  4. #4
    .
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    UK

    Posts
    7
    Mine did this - I replaced the PSU with a new aftermaket one and it fixed the problem. Further investigation revealed that one of the capacitors in the original was leaking badly, I replaced it which fixed the original PSU.

  5. #5

    yagamikun's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Cincinnati, Oh

    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by HMG View Post
    Could be a power supply issue, or one of the work ram chips is going bad. Maybe both but that's unlikely.
    Thanks! I had suspected it might be a PSU issue. I'm not terribly tech savvy when it comes to electronics repair (I can change a battery in a cartridge, that's about the extent of it), so I can't troubleshoot very well myself.

  6. #6
    Dogg-Father
    Neodogg's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Cincinnati, OH

    Posts
    3,615
    Could always get in touch with James or BigBear to help...
    _ _ ___________________________ _ _
    People I've delt with:
    |Steve Rhine|Vinh|Jeff Kurtz|Kenny Boy|Big Bear|Fox1|Bones|Kid Aphex|Bluevoodu|Kubikiri Basara|Shawn|Michael Yagami|

  7. #7

    yagamikun's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Cincinnati, Oh

    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by Neodogg View Post
    Could always get in touch with James or BigBear to help...
    Aye, I'll most likely do that. BB was a huge help recently with a game I got in that was busted. Wanted to see if anybody else had run into the issue to get a possible diagnosis.

  8. #8


    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Singapore
    Posts
    326
    See if you can run Neo Turf Masters without issue. If my suspicions are correct, you might get a similar failure with it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •