Results 1 to 16 of 16

Thread: mv1b consolization

  1. #1
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48

    mv1b consolization

    Hello, i am new into the mvs world, i have a mv1b that i would like to consolize. there is a guide to start to read? do you have any useful tips?

  2. #2
    Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    DC

    Posts
    31
    The tutorials on jamma-nation-x under MVS should help. Also, there is an older, more general article from ben heck that should also help. And there is an old thread on assembler games that explains how to properly attenuate your video signals, there is a thread about using a pc engine amp that should also work.

    http://www.jamma-nation-x.com/jammax/tutorials.html

    https://www.engadget.com/2006/11/28/...n-arcade-game/

    https://www.assembler-games.com/thre...t-image.51917/

    http://www.neo-geo.com/forums/showth...-(PCE-Amp-mod)

    Essentially the steps would be

    1)The 5 volts only mod

    2) Stereo Audio Mod

    3) attenuate your RGB and sync signals to safe levels

    4) (Optional) Unibios mod

    5) Composite and S-video (Optional, only needed if you plan on using anything other than rgb scart)

    6) (Optional) Battery Mod

    7) (Optional, not recommended if you are really unsure of what you are doing) DFO Mod

    8) Building an enclosure and wiring everything up with appropriate pinouts.

  3. #3
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    thank you for your support, there are someone who sell the premade boards? i am thinking that ordering the single parts it is too expensive. Ma sei italiano pure tu?

  4. #4
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    can this product suitable for my goal?

    https://www.ebay.it/itm/Encoder-RGB-...AAAOSwNaBdJ4SY

  5. #5

    Neo Alec's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    USA

    Posts
    8,460
    Quote Originally Posted by pier View Post
    can this product suitable for my goal?

    https://www.ebay.it/itm/Encoder-RGB-...AAAOSwNaBdJ4SY
    That will work if you only need composite and S-video.

    A lot of us just use RGB now, so we don't need a video encoder.

  6. #6
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    i would like to use the megadrive cable. less cables is better

  7. #7
    H = Heinously
    M = Massive
    G = Gonad
    HMG's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Canada

    Posts
    4,085
    Quote Originally Posted by Neo Alec View Post
    That will work if you only need composite and S-video.

    A lot of us just use RGB now, so we don't need a video encoder.
    Some of us can't get RGB monitors though...

  8. #8
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Syracuse, NY

    Posts
    19
    @Neo Alec are you running the RGB into something like an ossc, or do you have an RGB monitor? I have been thinking about consolizing a board as well and have been looking at the diffrent video options.

  9. #9
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    i found somewhere a video encoder capable to output to vga directly.

  10. #10

    Neo Alec's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    USA

    Posts
    8,460
    I am doing that and everything in between. That's why an RGB connection is versatile. I am currently spoiled and have both the Framemeister and an OSSC. I have a CRT TV modded for RGB. You can use an RGB monitor or an RGB to component converter. And not having the encoder built into the console or supergun means I can use the same connections for all my consoles.

  11. #11
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    i would like to use the megadrive 2 or saturn scart cable but before modding i must repair the audio part.

  12. #12
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    Now that my m1vb is working well i was thinking to consolize it because on supergun it suffer by overscan iusse (image shifted to left) but only when i connect it to plasma tv. I was wondering if i can use genesis 2 cable that has already 75 ohm on the rgb lines and 1k on the sync line and buy only genesys a/v port. what do you think?

  13. #13

    Neo Alec's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    USA

    Posts
    8,460
    That should be fine. You will probably need additional resistors in the console to get the signals to the right levels.

  14. #14
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    it is a sengoku 1 review

  15. #15

    Neo Alec's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    USA

    Posts
    8,460
    That's my signature. It's on all my messages.

  16. #16
    .
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    ruanda

    Posts
    48
    Neo Geo MVS RGB PCB.png
    what do you think of this?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •