Results 1 to 9 of 9

Thread: Snes scrambled graphics HELP!!

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Banned eclypse's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    GO TIGERS!!! Macomb MI

    Posts
    960

    Snes scrambled graphics HELP!!

    Hey guys.. I need help. Bought a used snes in box.. original al I believe in pretty great shape.. barely used on Ebay and local pick up.

    Nice guy met locally for pickup a mile from my house.

    Controllers feel brand new.. system looks barely used.. bottom has turn brown of course!

    Anyways.. I quickly went and bought up 7 more games at a disk replay. And out of all 8 (-suoer mario included in bundle with system) only 3 play fine.

    Killer instinct.. flawless of course..
    Super mario world that came bundled with the system box.. nothing but blocks of colors.
    Tetris 2.. works after cleaning.
    Super metroid- opening seems fine but once the game starts tarts theres odd sprites/boxes of randomness.. character has not upper half. Only legs
    Super street fighter- sometimes is fine most of the time pixle mess.
    Super Mario all stars. Opening works.. once you start one of the games it's a pixle mess as well.
    Vegas stakes.. works totally fine.

    I've spent all last night cleaning carts.. trying to get everything working right.

    Today I went back to disk replay and had them test the game I had issues with.. some played fine right away on there clone aystem.. a few needed more love with a qtip and alcohol. But in the end they all played perfectly.
    The same day I find tools to open up the system at menards.. lucky days.

    Open it up and really dont see anything wrong. Pull the pin connector and hit the board connector with contact cleaner and toothbrush and also with the punconnector.. even though it looked perfect.

    Hoping for the best and the same!

    So then I go back to disk replay and desperately buy a new u overall psu for the snes..

    I noticed the original psu for the snes is running at 13 5volts.. the psu shows its rated for 10v.so I was hoping that was it.

    Tested with the new power pack and its rated for 9 volts. It's even worse the. The original. Scrambled pixels at start of most games!

    Yes its is an original system in box and conplete.. seller said barely used and I believe him on that

    Seller is in his 50s and met him.

    Basicly as its stands I'm out $124 for it.

    If the system is tossed I'm left with a box and extras minus system. :/

    Was a bitxh to open and I can guaranty I was the first to open with how tight those screws were.

    Figuring theres a bad chip as killer instinct works great.. uses the fx chip? So the normal 2d chip is a goner?


    What to do.

    Know of any good resorces.. forums.. a guy to possibly fix it?
    Last edited by eclypse; 08-26-2019 at 10:34 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •