Results 1 to 3 of 3

Thread: Startech USB3HDCAP + OSSC 'no video' issue

  1. #1
    MS Paint Master. Renmauzo's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    P.E.I, Canada

    Posts
    3,506

    Startech USB3HDCAP + OSSC 'no video' issue

    Hi everyone,

    I've been searching and reading all day on the above noted issue, and can't seem to find a solution other than possibly changing my drivers over to the modified Micomsoft drivers.

    I've tested the capture device with composite and HDMI direct and both worked. I then tried the PS2 over component (w/1st party Sony cable) and it didn't work when run to the capture device directly or when run through the OSSC (it worked direct through OSSC to monitor).
    I then tried the CDX via HD RetroVision component through the OSSC and later direct to the capture device, and neither worked. I see the data through Stream Catcher (resolution, frame rate) and can see the image window change orientation based on switching settings through the OSSC, but the whole time, the preview window displays "no video".

    I have the latest version of Stream Catcher and the latest driver(s) from the Startech website, but it seems like component is a no-go at the moment.

    Any ideas? I don't know that I have the savvy to mess around with custom drivers, so I'm hoping there's a different solution that I've overlooked somehow.

    Thanks all!

  2. #2
    Cholecystectomy Required.
    ggallegos1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Milford, CT

    Posts
    3,410
    Quote Originally Posted by Renmauzo View Post
    Hi everyone,

    I've been searching and reading all day on the above noted issue, and can't seem to find a solution other than possibly changing my drivers over to the modified Micomsoft drivers.

    I've tested the capture device with composite and HDMI direct and both worked. I then tried the PS2 over component (w/1st party Sony cable) and it didn't work when run to the capture device directly or when run through the OSSC (it worked direct through OSSC to monitor).
    I then tried the CDX via HD RetroVision component through the OSSC and later direct to the capture device, and neither worked. I see the data through Stream Catcher (resolution, frame rate) and can see the image window change orientation based on switching settings through the OSSC, but the whole time, the preview window displays "no video".

    I have the latest version of Stream Catcher and the latest driver(s) from the Startech website, but it seems like component is a no-go at the moment.

    Any ideas? I don't know that I have the savvy to mess around with custom drivers, so I'm hoping there's a different solution that I've overlooked somehow.

    Thanks all!
    Question: Are you trying to run PS1 games through the PS2 when playing? Sometimes these upscalers and such don't like 240p signals via component unless some obscure settings are enabled.

    Also increasing thresholds helped me. I used this wiki for assistance. http://junkerhq.net/xrgb/index.php?title=OSSC
    "I am the master of my fate. I am the captain of my soul."
    Switch FC 0965 2531 6217

    Quote Originally Posted by ObeyMyEgo View Post
    ggallegos1 Is a cock sucking faggot. That is all.

  3. #3
    Member xterc's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Houston

    Posts
    39
    When using the OSSC did you try different line multiplier options? I've never tried to capture component with the USB3HDCAP, so I can't be much help there. If you use AMAREC or OBS you can get to the properties window of the driver and sometimes modifying settings here can help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •