Page 6 of 7 FirstFirst ... 234567 LastLast
Results 126 to 150 of 154

Thread: Universe Bios 4.0 MVS/AES released!

  1. #126
    Why So Many X's?
    XxHennersXx's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Seattle, WA

    Posts
    1,081
    Can anyone assist with Waku Waku 7 cheats?

    The codes to play as Fernandez and Bonus Kun will go into a loop on the character select screen. Is it only possible to activate the cheat right before a fight?

  2. #127
    Geese's Thug

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pennsylvania

    Posts
    277
    So just got the 4.0. I have a super neo 29 4 slot all original. I had the 3.0 and never an issue. I installed the 4.0 and now upon boot up I get the cross hatch screen. Any help would be greatly appreciated!

  3. #128
    Edo Express Delivery Guy
    ack's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Seattle, WA

    Posts
    345
    Thats an indication the bios isn't seeing any of the carts. Double check that all of the top to bottom boards interconnects are fully seated.

  4. #129
    Geese's Thug

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pennsylvania

    Posts
    277
    I have 4 carts installed properly. I removed 3 and just tried one in slot one and same result. It does allow me to run through the entire test screens
    Last edited by boss0033; 04-30-2020 at 07:32 PM.

  5. #130
    Genbu's Turtle Keeper
    shadowkn55's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    SoCal

    Posts
    2,386
    Clear the backup ram?

  6. #131
    Geese's Thug

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pennsylvania

    Posts
    277
    Tried that. Same thing. To clear just hit a, b, and c correct. Tried that several times and still cross hatch

  7. #132
    Genbu's Turtle Keeper
    shadowkn55's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    SoCal

    Posts
    2,386
    Maybe the top and bottom halves of the board aren't seated all the way.

  8. #133
    Geese's Thug

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pennsylvania

    Posts
    277
    Started over and made sure everything was connected. Still getting cross hatch

  9. #134
    Geese's Thug

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pennsylvania

    Posts
    277
    Everything working. Musta been a bad connection. Thanks!

  10. #135
    SHOCKbox Developer
    BIG BEAR's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Philadelphia,PA
    Posts
    7,177
    Hi, I had a member here send me an MV2F with 4.0 installed.When a cart is installed in the 2nd port only there is no audio from the game,I assumed it was the custom NEO-257. I tried the same thing with my system,same specs and yielded the same results.if both carts are inserted there is audio coming from both slots.i played around with it for a little while tricking the bios to play audio in port two but can't get it to work consistently.
    BB
    In case of 'PM BOX FULL ANXIETY' , E-MAIL ME

    bigbearatdreamamusement.net replace "at" with an "@"

    I'd like to sincerely THANK everybody that supported SHOCKbox over the (EST 2001) 8 - 9 years I did it.
    http://www.dreamamusement.net/photos/sth.gif is stocking the SHOCKbox right now!! They also have a huge library of SHOCKbox inserts for DL and or printing.
    LE GEEK SHOCKbox inserts

    I'm not protecting myself from you....I'M PROTECTING YOU FROM ME.
    SKYWAY PRO Keep this a secret!

  11. #136
    Edo Express Delivery Guy
    ack's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Seattle, WA

    Posts
    345
    Its a bug in unibios 4.0, it will only have audio if there is a cart in slot 1 on multi-slot boards.

  12. #137
    SHOCKbox Developer
    BIG BEAR's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Philadelphia,PA
    Posts
    7,177
    Thank you for that confirmation.
    BB
    Quote Originally Posted by ack View Post
    Its a bug in unibios 4.0, it will only have audio if there is a cart in slot 1 on multi-slot boards.
    In case of 'PM BOX FULL ANXIETY' , E-MAIL ME

    bigbearatdreamamusement.net replace "at" with an "@"

    I'd like to sincerely THANK everybody that supported SHOCKbox over the (EST 2001) 8 - 9 years I did it.
    http://www.dreamamusement.net/photos/sth.gif is stocking the SHOCKbox right now!! They also have a huge library of SHOCKbox inserts for DL and or printing.
    LE GEEK SHOCKbox inserts

    I'm not protecting myself from you....I'M PROTECTING YOU FROM ME.
    SKYWAY PRO Keep this a secret!

  13. #138
    Cholecystectomy Required.
    ggallegos1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Milford, CT

    Posts
    4,195
    Anyone in the US selling authorized versions of 4.0? I know Raz isn't doing then anymore for the moment and wanted to get 2 for the new motherboards I have.
    "I am the master of my fate. I am the captain of my soul."
    Switch FC 0965 2531 6217
    http://backloggery.com/ggallegos1/sig.gif
    Quote Originally Posted by ObeyMyEgo View Post
    ggallegos1 Is a cock sucking faggot. That is all.

  14. #139
    Genbu's Turtle Keeper
    shadowkn55's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    SoCal

    Posts
    2,386
    Quote Originally Posted by ggallegos1 View Post
    Anyone in the US selling authorized versions of 4.0? I know Raz isn't doing then anymore for the moment and wanted to get 2 for the new motherboards I have.
    You mean personalized with the serial number like in the past? Those aren't available at the time being. I'm on the approved list of distributors of the free version.
    Last edited by shadowkn55; 06-15-2020 at 10:00 PM.

  15. #140
    Cholecystectomy Required.
    ggallegos1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Milford, CT

    Posts
    4,195
    Quote Originally Posted by shadowkn55 View Post
    You mean personalized with the serial number like in the past? Those aren't available at the time being. I'm on the approved list of distributors of the free version.
    No not personalized, just standard Unibios
    "I am the master of my fate. I am the captain of my soul."
    Switch FC 0965 2531 6217
    http://backloggery.com/ggallegos1/sig.gif
    Quote Originally Posted by ObeyMyEgo View Post
    ggallegos1 Is a cock sucking faggot. That is all.

  16. #141
    . Ratsalad's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uk

    Posts
    7
    Hi all,, thanks Razool for a wonderful bios
    I’m trying to copy bios on to eprom st m27c4002.
    Can I still just put the data in once ? as this eprom
    I think is 4 times volume? Do I need to put it in twice
    Just I think I copied correctly and I get watchdog...
    Appreciate any help
    Last edited by Ratsalad; 06-21-2020 at 05:51 AM.

  17. #142
    Edo Express Delivery Guy
    ack's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Seattle, WA

    Posts
    345
    Quote Originally Posted by Ratsalad View Post
    Hi all,, thanks Razool for a wonderful bios
    I’m trying to copy bios on to eprom st m27c4002.
    Can I still just put the data in once ? as this eprom
    I think is 4 times volume? Do I need to put it in twice
    Just I think I copied correctly and I get watchdog...
    Appreciate any help
    Neo geo boards normally have pin 38 + 39 tied to 5v. These are A16 and A17 on the m27c4002, which will force the eprom to always be using the last 1Mbit of the 4Mbit. You will want to create a rom file with 4 copies of the bios in it.

  18. #143
    Just Short...
    As always... :-(
    Syn's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Crap they're tearing down the Palace of Auburn Hills. I guess it's I-75 & M-59 now.

    Posts
    7,233
    Quote Originally Posted by ggallegos1 View Post
    Anyone in the US selling authorized versions of 4.0? I know Raz isn't doing then anymore for the moment and wanted to get 2 for the new motherboards I have.
    Xian Xi has the free version of the 4.0. I bought 2 myself but haven't installed them yet.
    Last edited by Syn; 06-21-2020 at 04:16 PM.

  19. #144
    . Ratsalad's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uk

    Posts
    7
    Quote Originally Posted by ack View Post
    Neo geo boards normally have pin 38 + 39 tied to 5v. These are A16 and A17 on the m27c4002, which will force the eprom to always be using the last 1Mbit of the 4Mbit. You will want to create a rom file with 4 copies of the bios in it.
    tans ac im missing letters on my ey board so your name is missing te letter....lol

  20. #145
    . Ratsalad's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uk

    Posts
    7
    CAN I CHOOSE FILL MODE? SO IT FILLS REST OF CHIP WITH JUST LOADS OF F'S ?

  21. #146
    Edo Express Delivery Guy
    ack's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Seattle, WA

    Posts
    345
    Quote Originally Posted by Ratsalad View Post
    CAN I CHOOSE FILL MODE? SO IT FILLS REST OF CHIP WITH JUST LOADS OF F'S ?
    no, its needs to be copies of the bios.

  22. #147
    . Ratsalad's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uk

    Posts
    7
    i cant seem to copy it?

    it as a ile combine option in my burning program. but i need the .bin ver of bios which im looking for now . and i will create 4 files apart then try to combine tham all.

    i m lost with the .hex offset.. i can burn correct size no prob.. but i would like to use the m27c4002 eprom i have sitting here doing nothing.

  23. #148
    drunk downunder!
    aka. Muff Diver.
    lachlan's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    A Hard Earned Thirst

    Posts
    16,510
    Quote Originally Posted by Ratsalad View Post
    CAN I CHOOSE FILL MODE? SO IT FILLS REST OF CHIP WITH JUST LOADS OF F'S ?
    I LIKE CAPSLOCK TOO!

  24. #149
    .
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    USA

    Posts
    10
    The Unibios 4.0 release notes mention that issues with a couple of games running on NeoSD can be fixed if you add "sfix.sfix" to the root of your SD card. I can't find any references to this file online but I do see sfix.sfx as one of the Neo Geo BIOS files. I assume this is what should be used?

    Edit: Never mind. I just found sfix.sfix
    Last edited by mario64; 07-19-2020 at 02:21 PM.

  25. #150
    Bashful Neophyte
    zed7's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    canada

    Posts
    18
    "Hiscore saving support on AES hardware by smkdan (memory card required)." Taken from the unibios website.

    I've been looking around, but does this save MVS hiscores too? From reading the 2 slot manual, the MVS only saves up to 8 games' high scores/settings from my understanding, before erasing the last used one in order.

    If Unibios can help me keep my scores and not have me worrying about the battery, that'd be great

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •