Results 1 to 2 of 2

Thread: Help strange colour problem sony trinitron kv29cl11k!!!!!

  1. #1
    .
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Italy

    Posts
    3

    Help strange colour problem sony trinitron kv29cl11k!!!!!

    Hello, I have a strange colour problem whit my trinitron kv29cl11k. Everything tends to yellow but not in service menu!!!!
    If I boot up the television in service menu colours are wonderful and stay good for hours..but as soon as I close menu, picture blink for a millisecond and everything tend to yellow and stay that way until boot up in service menu again.
    What can it be? Please help.
    Ps there is a way to factory reset it? Maybe previous owner has done something wrong.
    This is the service menu tipe:
    https://youtu.be/S9HjJI8MyTc
    Thanks

    EDIT: It's the Cdec option under "design"...it goes to 1100 but real colours are in 0000 0001 or 1000 values...it seems to be impossible to save it to correct value.
    Last edited by vj88; 01-01-2018 at 04:53 PM.

  2. #2
    Galford's Armourer
    segasonicfan's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    CA

    Posts
    470
    the service menu uses RGB, diff from all input signals. Problem is with your chroma mixing circuit likely. you should be able to change settings in the service and write them to the flash hopefully (like increase blue is prob what you need).
    MY WEBSITE:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •