Page 18 of 18 FirstFirst ... 81415161718
Results 426 to 445 of 445

Thread: PCE Super SD System 3 - Terraonion New Product (Dec 2017)

  1. #426
    Quote Originally Posted by RevQuixo View Post
    New question. Is the Hu Card of Populous supported properly? It apparently uses extra RAM. Not sure the specifics, but earlier iterations of the Everdrives had issues with it.
    Yes, it does. It emulates the extra RAM in populous. Probably the first everdrives had issues because they were flash only?

    The cart emulates the known hucard mappers: normal, populous (extra ram), sf2ce (larger rom with bankswitching), super cd system card (extra cd ram), arcade card (more extra ram) . It also has its own custom mapper for the menu so it can store the screenshots and also command the MCU to read the SD, scan directories, sort the gamelist, play music...

    There was some debate about if the populous hucard had a battery to back the extra ram and use it for saves, or if it was just used as an expansion during game. It seems it doesn't have any battery or way to back it up. I tried saving it to the SD and it didn't make any difference, furthermore, if you have a CD attached, it will use the CD backup ram to store the progress, so I think it's not supposed to be kept between game runs.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  2. #427
    Schlonginator II: Judgment Dong
    GohanX's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Next to your mom

    Posts
    9,210
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    The cart emulates the known hucard mappers: normal, populous (extra ram), sf2ce (larger rom with bankswitching), super cd system card (extra cd ram), arcade card (more extra ram) . It also has its own custom mapper for the menu so it can store the screenshots and also command the MCU to read the SD, scan directories, sort the gamelist, play music...

  3. #428
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    9,133
    Quote Originally Posted by GohanX View Post
    TBH... you "hard" aint all that impressive...

    Just sayin'...

    xROTx

  4. #429
    Schlonginator II: Judgment Dong
    GohanX's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Next to your mom

    Posts
    9,210
    You wound me, sir.

  5. #430
    Another Striker
    fluxcore's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    New Zealand

    Posts
    314
    (on turbo everdrive)

    Quote Originally Posted by RAZO View Post
    I agree, plus it's the only solution for those who still have Duo's.
    Or the handheld units.
    There is no knowledge that is not power

  6. #431
    Krauser's Shoe Shiner
    donluca's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Rome

    Posts
    241
    Quote Originally Posted by neosd View Post
    There is an easy way

    Mount your desired image with daemon tools.

    Dump it to bin/cue with imgburn
    Nice! Didn't know Daemon Tools were able to correctly load CloneCD images. Have to try it out someday.
    Thanks for pointing this out.

  7. #432
    New Challenger
    haightc's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    SeaTac, WA, USA

    Posts
    21
    Tried to order again, I don't even get a chance to enter CC info. Just getting an error that says duplicate order, I've tried deleting and re-adding it to my cart. I guess I'll give up for now, maybe I'll try again in few months or it'll be available from a US distributor at some point. Thanks for making an awesome product guys, I'll look forward to getting it at some point.

  8. #433
    Member NightWolve's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Chicago, IL, USA

    Posts
    39
    Quote Originally Posted by fluxcore View Post
    (on turbo everdrive)

    Or the handheld units.
    Yeah, Turbo Everdrive is a great product, I got to play Batman [SunSoft] for the first time on my Turbo Express. That's after I had brought it back from the dead with a recap job, every cap had leaked bad!

    Never went forward with the full 3.5" LCD mod some folks did. The ~$15 stock screens off eBay only worked off a Composite connection and re enabling that was quite messy after EE Steve Hanley discovered how. Still, the text on RPGs looks a helluva lot better with the mod, it's worth the trouble! A Lithium-Ion rechargeable battery mod would be good too.

    Quote Originally Posted by GohanX View Post
    That said, most of the issues with ISOs on real hardware is that the copied CD isn't a perfect 1:1 recreation of the original, which causes seek problems for the CD-ROM. This probably won't affect the SD3 at all and would work just fine.
    It's easy to rule out damaged TOC/LBA offsets which will cause game crash bugs or lip sync issues during voice acting using popular emulators briefly.

    Just mount the CD image and run an emulator like Magic Engine or Ootake which have internal databases of all original TOC/LBA data and IF they show a full title for the game like "Ys IV - The Dawn of Ys [J]" then the image is likely fine. My TurboRip app does this now too, scans all CD drives and shows detected titles.

    Destructive rips like these were thanks to people who took ISO/MP3/CUE rips and converted them to BIN/CUE format rather than find someone with an original to rip it again... Very dumb, but it happened enough and rips like that got spread around...
    Last edited by NightWolve; Yesterday at 07:21 PM.
    My Translation Projects:[ Xak III | Ys IV | Ys I&II Complete | Ys III: Felghana ]

  9. #434
    OxiuqVer
    RevQuixo's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Hopewell, NJ USA

    Posts
    3,789
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    Yes, it does. It emulates the extra RAM in populous. Probably the first everdrives had issues because they were flash only?

    The cart emulates the known hucard mappers: normal, populous (extra ram), sf2ce (larger rom with bankswitching), super cd system card (extra cd ram), arcade card (more extra ram) . It also has its own custom mapper for the menu so it can store the screenshots and also command the MCU to read the SD, scan directories, sort the gamelist, play music...

    There was some debate about if the populous hucard had a battery to back the extra ram and use it for saves, or if it was just used as an expansion during game. It seems it doesn't have any battery or way to back it up. I tried saving it to the SD and it didn't make any difference, furthermore, if you have a CD attached, it will use the CD backup ram to store the progress, so I think it's not supposed to be kept between game runs.
    From what I’ve read online it was supposed to have a back-up battery in the hu-card, but they ditched it and just went with the internet back Cd unit saves instead

  10. #435
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Eastwick, New Jeruz

    Posts
    12
    Quote Originally Posted by neosd View Post
    There is an easy way

    Mount your desired image with daemon tools.

    Dump it to bin/cue with imgburn

    Tried doing that and IMGBurn froze on analyzing the tracks.

  11. #436
    Member NightWolve's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Chicago, IL, USA

    Posts
    39
    Try another BIN/CUE ripper like Alcohol, MagicISO, BinChunk, the old CDRWIN, etc. You could technically mount a CCD image with Daemon or Alcohol 52% and rip with CloneCD itself but make sure to check the option to write a CUE if all else fails. I've had ripping issues with ImgBurn on track analysis for PCE discs too as I recall...
    Last edited by NightWolve; Yesterday at 08:40 PM.
    My Translation Projects:[ Xak III | Ys IV | Ys I&II Complete | Ys III: Felghana ]

  12. #437
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Eastwick, New Jeruz

    Posts
    12
    Quote Originally Posted by NightWolve View Post
    Try another BIN/CUE ripper like Alcohol, MagicISO, BinChunk, the old CDRWIN, etc. You could technically mount a CCD image with Daemon or Alcohol 52% and rip with CloneCD itself but make sure to check the option to write a CUE if all else fails. I've had ripping issues with ImgBurn on track analysis for PCE discs too as I recall...
    I'm starting to believe TruRip sucks. Three programs(MagicISO, UltraISO, Daemon Tools), all say invalid disc or image

  13. #438
    Formerly Raz_Hoe.
    RAZO's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    New Jersey

    Posts
    5,499
    Quote Originally Posted by TwinFami View Post
    I'm starting to believe TruRip sucks. Three programs(MagicISO, UltraISO, Daemon Tools), all say invalid disc or image
    Try TurboRip. It's always worked for me.

  14. #439
    I "Cheated" My
    NG.com membership.
    Rot Noticed.
    pixeljunkie's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in a glass of Orval

    Posts
    5,252
    Quote Originally Posted by RAZO View Post
    Try TurboRip. It's always worked for me.
    This. Never steered me wrong.

  15. #440
    Member NightWolve's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Chicago, IL, USA

    Posts
    39
    Well, my app was made for ISO/WAV/CUE file per track style which is important for hacking/translation/mods, etc. and other benefits mentioned. Assuming this new system's CUE parser is fully compatible/developed, it should be able to handle it. Here's the latest, it's pretty good for command line:

    http://www.ysutopia.net/software/TurboRip.zip

    Now featuring Windows 7 support and amazing colored DOS text!

    Note: I regret I didn't add a BIN/CUE rip option though. It wouldn't take much to do so in the future some time when I can work on it again.
    Last edited by NightWolve; Yesterday at 10:53 PM.
    My Translation Projects:[ Xak III | Ys IV | Ys I&II Complete | Ys III: Felghana ]

  16. #441
    Zero's Tailor
    ShootTheCore's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Logan UT USA

    Posts
    720
    Quote Originally Posted by NightWolve View Post
    Well, my app was made for ISO/WAV/CUE file per track style which is important for hacking/translation/mods, etc. and other benefits mentioned. Assuming this new system's CUE parser is fully compatible/developed, it should be able to handle it. Here's the latest, it's pretty good for command line:

    http://www.ysutopia.net/software/TurboRip.zip

    Now featuring Windows 7 support and amazing colored DOS text!

    Note: I regret I didn't add a BIN/CUE rip option though. It wouldn't take much to do so in the future some time when I can work on it again.
    I'm ripping my collection right now with TurboRip and IDE Plextor CDROM drive that I keep around for this sort of thing. Works perfectly.

  17. #442
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    9,133
    Quote Originally Posted by haightc View Post
    Tried to order again, I don't even get a chance to enter CC info. Just getting an error that says duplicate order, I've tried deleting and re-adding it to my cart. I guess I'll give up for now, maybe I'll try again in few months or it'll be available from a US distributor at some point. Thanks for making an awesome product guys, I'll look forward to getting it at some point.
    I spoke to Neosd and he's trying his best to get the banks to play ball....

    The issue is with Credit Card payment limits set by his bank... which is reset every 24 hours but gets exceeded within a few hours of being reset by the bank...

    The volume of sales has been high... it's an inconvenience... I appreciate that but my advice would be to keep trying or use a bank transfer...

    xROTx

  18. #443
    Krauser's Shoe Shiner
    donluca's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Rome

    Posts
    241
    Quote Originally Posted by haightc View Post
    Tried to order again, I don't even get a chance to enter CC info. Just getting an error that says duplicate order, I've tried deleting and re-adding it to my cart. I guess I'll give up for now, maybe I'll try again in few months or it'll be available from a US distributor at some point. Thanks for making an awesome product guys, I'll look forward to getting it at some point.
    A kind user who's unfortunately unable to post here anymore told me that he had the same problem and fixed it by logging out and logging back in on neosdstore.com

    Also, try clearing cookies and cache of your browser.

  19. #444
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    9,133
    Quote Originally Posted by donluca View Post
    A kind user who's unfortunately unable to post here anymore
    WHO IS THIS MYSTERY PERSON!

    told me that he had the same problem and fixed it by logging out and logging back in on neosdstore.com

    Also, try clearing cookies and cache of your browser.
    ^^^

    xROTx

  20. #445
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Eastwick, New Jeruz

    Posts
    12
    I was told that my payment is fine, so that's one less thing to worry about. Just now waiting on it shipping.

    EDIT: Forgot to mention that I too had to straighten it out with the bank. I have PNC and luckily they called me and with a single phone prompt, I can approve the transaction and try it again successfully. So, if you plan on ordering, call your card company first to give them the heads up.
    Last edited by TwinFami; Today at 09:11 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (1 members and 9 guests)

  1. flashbackx

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •