Results 1 to 7 of 7

Thread: Sony PVM issue

  1. #1

    gozaimas's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Brighton, UK

    Posts
    225

    Sony PVM issue

    Hey all,

    I recently picked up a second hand Sony PVM 20L4 from a TV company that was having a clear out.

    I bought a BNC to Female Scart cable, plugged it in to my current console set-up and switched it on to see that the screen has a vibrant red hue.

    The red wash isn't there in the menu settings, so I know it's a problem with the connectors I'm using, or the set-up.

    I searched the forum a bit and saw someone else had a similar issue with their PVM that was fixed when they switched to a BNC to male Scart adapter, so I ordered one of those, but the problem is persisting.

    Any ideas what might be causing this problem? It's driving me nuts.

    Best,

    goz

  2. #2
    Neo*Geomancer
    wyo's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Tampa, FL

    Posts
    4,529
    Do you have the monitor set to component rather than RGB input?

  3. #3

    gozaimas's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Brighton, UK

    Posts
    225
    oh god -- that might be it.

  4. #4
    Neo*Geomancer
    wyo's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Tampa, FL

    Posts
    4,529
    Quote Originally Posted by gozaimas View Post
    oh god -- that might be it.
    Yeah, check the menu and make sure it's set to RGB EXT SYNC.

  5. #5
    Rugal's Thug

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Levittown, PA

    Posts
    96
    Definitely check the sync out, but if that isn't there I would open up the SCART head and compare it to the proper pinout (found with a simple google search) to make sure everything is wired where it should be. I've even had a trusted brand of BNC breakout cable wired incorrectly - it happens.

    Also plug in something over regular yellow RCA composite connection and make sure the colors are correct - we want to rule out the monitor itself being busted.

  6. #6

    gozaimas's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Brighton, UK

    Posts
    225
    Lol -- yeah this was it. In my (slim) defence, my old PVM doesn't have a component option, so it didn't cross my mind.

    Thanks so much, wyo

  7. #7
    Neo*Geomancer
    wyo's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Tampa, FL

    Posts
    4,529
    Quote Originally Posted by gozaimas View Post
    Lol -- yeah this was it. In my (slim) defence, my old PVM doesn't have a component option, so it didn't cross my mind.

    Thanks so much, wyo
    Great news, happy to help!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •