Results 1 to 8 of 8

Thread: MV1B MVS - ILLEGAL INSTRUCTION 200000C0 (Unibios 3.2)

  1. #1
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    JAX

    Posts
    19

    MV1B MVS - ILLEGAL INSTRUCTION 200000C0 (Unibios 3.2)

    So I installed a biosmasta and replaced my battery, and faulty backup ram chips on my m1vb.

    Things were working great for a bout a week or so.

    Now, I get this error!

    UGH!

    Anybody know what this could be?
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Divine Hand of the UniBIOS
    Razoola's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Finland, Earth

    Posts
    4,182
    When does this error happen? What unibios do you have?
    THE UNIVERSE BIOS ( MVS / AES, and now also for CD )
    www.universebios.com. Also on facebook, please like http://www.facebook.com/UniverseBios.

  3. #3
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    JAX

    Posts
    19
    Unibios 3.2

    It was playing metal slug X on a 161-1 - it was just playing in demo mode. Then crashed to that error. TUrned it off, back on again - same error.

    I inspected the board, and the lead from my biosmasta looked a little off - like maybe it broke off. I resoldered, and put back in. Then, no pic, no audio. Looks sorta like watchdog - there's a little flicker of a couple pixels when it does it. (No clicking - I have the audio hooked up to a stereo amp only)

    Plugged in a diagonstic bios rom, and got the following error:

    WRAM ADDRESS A0 - A7

    ADDRESS: 100028

    ACTUAL: 14D4

    EXPECTED: 1414

  4. #4
    Angel's Love Slave
    GadgetUK's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    UK

    Posts
    1,058
    Looks like a WRAM fault!
    My YouTube channel contains some MVS repairs and stuff:-
    http://www.youtube.com/user/GadgetUK164

  5. #5
    Divine Hand of the UniBIOS
    Razoola's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Finland, Earth

    Posts
    4,182
    Do you have any original games you can try?
    THE UNIVERSE BIOS ( MVS / AES, and now also for CD )
    www.universebios.com. Also on facebook, please like http://www.facebook.com/UniverseBios.

  6. #6
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    JAX

    Posts
    19
    Yes - it does this with my Metal Slug X MVS cart, and the 161.

    I have an a MV1C board, and both games work fine on there.

    I ordered more rams for the work rams; going to replace those and see if there's any change.

  7. #7
    Divine Hand of the UniBIOS
    Razoola's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Finland, Earth

    Posts
    4,182
    have you tried removing the biosmasta, cleaning up the 68k cpu and reseating it?
    THE UNIVERSE BIOS ( MVS / AES, and now also for CD )
    www.universebios.com. Also on facebook, please like http://www.facebook.com/UniverseBios.

  8. #8
    Angel's Love Slave
    GadgetUK's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    UK

    Posts
    1,058
    Quote Originally Posted by Spicules View Post
    Yes - it does this with my Metal Slug X MVS cart, and the 161.

    I have an a MV1C board, and both games work fine on there.

    I ordered more rams for the work rams; going to replace those and see if there's any change.
    Make sure you've enabled HW test in the unbios, because if it is WRAM the unbios should detect that on boot.
    My YouTube channel contains some MVS repairs and stuff:-
    http://www.youtube.com/user/GadgetUK164

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •