Results 1 to 8 of 8

Thread: odd corruption after using code on Unibios and Samurai Spirits AES

  1. #1
    King's Dry Cleaner
    neofreak696's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Michigan

    Posts
    383

    odd corruption after using code on Unibios and Samurai Spirits AES

    So I have a Japanese AES with a version 3.2 of the UniBios installed. I was playing Samurai Shodown 1 and was messing around with the cheat codes for fun. I had the game running in MVS mode and with the region set to USA. When I enabled the code for player one to be Amakusa the game kinda glitched out a little then there he was. No issues until I restarted the game. Every time I set the mode to MVS and the region to USA, now I get this right after the Neo Geo splash screen.20180308_221817.jpg
    Once this screen goes away the attract mode has no sound. Unless I start the game then only the audio comes back. I have unplugged the console and it still does this. Is there some kind of cache memory on the Unibios I can clear? I don't have a memory card.

    Thanks
    Last edited by neofreak696; 03-09-2018 at 11:04 AM.

    Come on get serious....

  2. #2
    Raiden's Valet
    pulstar's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Southampton, England

    Posts
    577
    That looks like the 'Winners don't do drugs' screen that was in the arcades in the US. I'm sure (somebody correct me if I'm wrong) that the tiles for this screen are not in the AES but are in the MVS hardware which is why it looks like this. Not sure about the audio issue.
    My favourite pigeon had a fatal run-in with a cloud...

  3. #3

    Neo Alec's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    USA

    Posts
    7,862
    It's normal for the attract mode to have no sound under these conditions on AES with some games. Since you're in MVS mode on an AES.

  4. #4
    Schlonginator II: Judgment Dong
    GohanX's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Next to your mom

    Posts
    9,765
    Quote Originally Posted by pulstar View Post
    That looks like the 'Winners don't do drugs' screen that was in the arcades in the US. I'm sure (somebody correct me if I'm wrong) that the tiles for this screen are not in the AES but are in the MVS hardware which is why it looks like this.
    This is correct. As far as the audio, go into the soft dips and see if it has a setting to turn on the Attract Mode sound. I haven't played this in a while so I can't remember if that's one of the options or not.

  5. #5
    King's Dry Cleaner
    neofreak696's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Michigan

    Posts
    383
    Quote Originally Posted by pulstar View Post
    That looks like the 'Winners don't do drugs' screen that was in the arcades in the US. I'm sure (somebody correct me if I'm wrong) that the tiles for this screen are not in the AES but are in the MVS hardware which is why it looks like this. Not sure about the audio issue.
    Yes this is what I thought it looked like too. The odd thing about all this is before I enabled that cheat, it never displayed the corrupted screen at all. In MVS mode and in USA region, it worked perfectly fine. As soon as I enabled that cheat and on the next time I started the game in those modes. That is when it first happened and now it shows every time and then no audio for the attract screens.

    Come on get serious....

  6. #6
    King's Dry Cleaner
    neofreak696's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Michigan

    Posts
    383
    Quote Originally Posted by GohanX View Post
    This is correct. As far as the audio, go into the soft dips and see if it has a setting to turn on the Attract Mode sound. I haven't played this in a while so I can't remember if that's one of the options or not.
    There is a demo sound option in the soft dip. But it's always set to "on" by default. I even set it to off, let it boot once with it off. Then set it back to on with the same results.

    Come on get serious....

  7. #7
    Divine Hand of the UniBIOS
    Razoola's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Finland, Earth

    Posts
    4,498
    You are mistaken, The origional winners don't use drugs screen has never worked on AES in Arcade mode given the AES does not have the needed graphics onboard. The same goes for demo sounds for many games when in arcade mode given the AES does not have backupRAM. Both these issues are very well known and are listed on the known issue unibios page.
    THE UNIVERSE BIOS ( MVS / AES, and now also for CD )
    www.universebios.com. Also on facebook, please like http://www.facebook.com/UniverseBios.

  8. #8
    King's Dry Cleaner
    neofreak696's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Michigan

    Posts
    383
    Quote Originally Posted by Razoola View Post
    You are mistaken, The origional winners don't use drugs screen has never worked on AES in Arcade mode given the AES does not have the needed graphics onboard. The same goes for demo sounds for many games when in arcade mode given the AES does not have backupRAM. Both these issues are very well known and are listed on the known issue unibios page.

    Thanks for the reply Raz, and sorry ive been away from the scene for so long, guess I missed this info. I just play in AES mode now with blood enabled and infinite credits. As long as I can do both in every game that requires blood and enable infinite continues its all good.

    Come on get serious....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •