Results 1 to 13 of 13

Thread: mv-1b no sound and problem picture

  1. #1
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25

    icon91.gif mv-1b no sound and problem picture

    hello
    i come back with another slot mv1b how have garbage screen with click of death too,i repair it by changing only chip like my another board fix,changing all ram and bios but same thing so i just changing NEO BUF near dipswitch and slot work.but i realise there is no sound,so i recap all caps :same thing,change AMP TOSHIBA :NO GOOD,change op amp:NO GOOD,DAC :GOOD but with another good daughter board no sound too.
    and the picture of all games have a mistake only background working,i can see the time ,the score ,the number player all but not any soldiers "metal slug"
    please help me to resolve the problem
    best regards

  2. #2
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25
    i change the Z80 too but no sound

  3. #3
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25
    hello
    there is nobody who can help me?
    nobody have seen this mistake
    best regards

  4. #4
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    pnauts's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    France

    Posts
    64
    Did you changed the YM2610 ?

  5. #5
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25
    yes,i change the IC but no sound too

  6. #6
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    pnauts's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    France

    Posts
    64
    it could be the RAM6116 and for your video problem looks at ZMC2 outputs

  7. #7
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25
    6116 ok change with more new ram but still not working and about video i change with a daughter board and th problem is the same not working
    changement fait avec une carte fille d un autre slot mv1b et toujours meme chose,je pense a une piste couper mais laquelle?
    merci encore

  8. #8
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    pnauts's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    France

    Posts
    64
    ZMC2 is on the daughter board ?

  9. #9
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25
    yes is on the little board with slot on the mv1b slot

  10. #10
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    pnauts's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    France

    Posts
    64
    you have also some SNK customed chips which deals with all the sounds signals, in particular the NEO-D0
    do you have it on your board?

    https://wiki.neogeodev.org/index.php?title=NEO-D0

  11. #11
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25
    no i don t have this chip in my mv1b slot
    but what else for the graphic problem ,who i have mistake and missing pictures like the neo geo logo in the top of screen
    best regard

  12. #12
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    pnauts's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    France

    Posts
    64
    I have also the trouble with a slot (missing NEO-GEO) and problem on sprites? I think I'll change the LSPC.

  13. #13
    New Challenger

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    paris

    Posts
    25
    i think too but at this moment i don t have this chipset
    thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •