Results 1 to 12 of 12

Thread: Ikegami Sync Issues?

  1. #1
    Armored Scrum Object
    GeePM's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Toledo, Ohio

    Posts
    264

    Ikegami Sync Issues?

    Hey all,

    So, I've had my Ikegami HTM-2005r for quite some time now and never really figured out a solution to this issue (if there even is a solution) that I'm having.

    Using Chris' supergun, most of my boards have this weird, warping issue at the top of the screen. Funny enough however, my Tetris TGM board does not have this issue (all are connected via RGB) This also happens with my 1-slot Neo Geo board as well.

    From what I've read, this might have something to do with sync pulses/sync timings on the Ikegami? I've heard someone had issues with their TG16 running on a similar model as well.

    Here's a picture of my CPS3 board with the issue very apparent. The rest of the screen appears fine and no issues with colors, brightness or contrast.

    J0uTyiY.jpg

    Does anybody have any experience with these monitors/have any ideas? It would be much appreciated

    Thanks!

  2. #2
    Formerly Raz_Hoe.
    RAZO's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    New Jersey

    Posts
    5,497
    Quote Originally Posted by GeePM View Post
    Hey all,

    So, I've had my Ikegami HTM-2005r for quite some time now and never really figured out a solution to this issue (if there even is a solution) that I'm having.

    Using Chris' supergun, most of my boards have this weird, warping issue at the top of the screen. Funny enough however, my Tetris TGM board does not have this issue (all are connected via RGB) This also happens with my 1-slot Neo Geo board as well.

    From what I've read, this might have something to do with sync pulses/sync timings on the Ikegami? I've heard someone had issues with their TG16 running on a similar model as well.

    Here's a picture of my CPS3 board with the issue very apparent. The rest of the screen appears fine and no issues with colors, brightness or contrast.

    J0uTyiY.jpg

    Does anybody have any experience with these monitors/have any ideas? It would be much appreciated

    Thanks!
    I'm using a ikegami monitor as well and everything I've thrown at it has worked fine.

  3. #3
    Armored Scrum Object
    GeePM's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Toledo, Ohio

    Posts
    264
    What model number is your Ikegami?
    I've tested my Supergun on my PVM 14M2MDU and it works perfectly so I know its not any of the other hardware I'm using.

  4. #4
    Trust the French? cdamm's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Chicago

    Posts
    10,644
    im coming up blank on the ikegami i borrowed to test with too. it's working fine on mine. was the output via s-vid just fine on your other monitors? worst case we just swap you out.
    Quote Originally Posted by Kpj View Post
    Sometimes, the customer doesn't always KNOW what's right.



  5. #5
    Armored Scrum Object
    GeePM's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Toledo, Ohio

    Posts
    264
    Quote Originally Posted by cdamm View Post
    im coming up blank on the ikegami i borrowed to test with too. it's working fine on mine. was the output via s-vid just fine on your other monitors? worst case we just swap you out.
    The Ikegami I have doesn't have s-video so I wasn't able to try that, it does have composite & component tho. I'll double check with composite to make sure its not that.
    All of my other stuff has worked fine on my other monitors.

  6. #6
    Armored Scrum Object
    GeePM's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Toledo, Ohio

    Posts
    264
    Quote Originally Posted by GeePM View Post
    The Ikegami I have doesn't have s-video so I wasn't able to try that, it does have composite & component tho. I'll double check with composite to make sure its not that.
    All of my other stuff has worked fine on my other monitors.
    Just checked with composite, same exact type of warping as it is via RGB.

  7. #7
    Trust the French? cdamm's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Chicago

    Posts
    10,644
    i'll swap you out, dude. that doesn't seem like a normal thing.
    Quote Originally Posted by Kpj View Post
    Sometimes, the customer doesn't always KNOW what's right.



  8. #8
    Formerly Raz_Hoe.
    RAZO's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    New Jersey

    Posts
    5,497
    Quote Originally Posted by GeePM View Post
    What model number is your Ikegami?
    I've tested my Supergun on my PVM 14M2MDU and it works perfectly so I know its not any of the other hardware I'm using.
    It's a TM14-17R, I've been using it for the last 5-6 months. I have tried Neo and CPS2 through SG and every console I own without any issues. If there is anything you want me to try or check, let me know.




  9. #9
    Armored Scrum Object
    GeePM's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Toledo, Ohio

    Posts
    264
    So after doing a bit of research, I found out that my monitor doesnt have sync signal irregularity correction (sometimes called AFC) that consumer sets do, so apparently things like the PC-Engine also have issues on this thing.
    Would there be any known work-around for something like this?

  10. #10
    The Chinese Kid Kid Panda's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Panda Islandô

    Posts
    11,240
    Maybe some extron gear of some sort may work?

  11. #11
    Armored Scrum Object
    GeePM's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Toledo, Ohio

    Posts
    264
    Quote Originally Posted by Kid Panda View Post
    Maybe some extron gear of some sort may work?
    Know anything in particular that might work? I'm not too well versed when to comes to the Extron stuff

  12. #12
    Fug:DDDDD
    Pasky's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    USA

    Posts
    2,933
    Quote Originally Posted by GeePM View Post
    Know anything in particular that might work? I'm not too well versed when to comes to the Extron stuff
    Extron 109rxi.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •