Page 7 of 19 FirstFirst ... 3456789101117 ... LastLast
Results 151 to 175 of 452

Thread: NEOSD AES Support thread !

  1. #151
    So Many Posts
    No Time
    For Games.
    Electric Grave's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    MASS

    Posts
    21,415
    Don Gabacho?!

  2. #152
    Rugal's Thug

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Spain

    Posts
    99
    Neither paella (from Valencia) nor gazpacho (from Córdoba, mine), but... Pulpo a la gallega ('octopus to the Galician')!!!

  3. #153
    So Many Posts
    No Time
    For Games.
    Electric Grave's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    MASS

    Posts
    21,415
    Una Paella de la costa es lo que se necesita aqui!!!

  4. #154
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,500
    Quote Originally Posted by Dark Jaguar View Post
    Una Paella de la costa es lo que se necesita aqui!!!
    +1

  5. #155
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    9,829
    IF... I wanted this to be a thread in the International forums...

    I would've moved it...

    ...THINK on it... dumbasses....

    xROTx

  6. #156
    Armored Scrum Object
    Shipwreck_00's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Cosmos

    Posts
    255
    Is there a link for step by step instructions on how to get the roms on the cart properly for technically challenged people like myself?

    US Neo Geo AES system: serial #015732

  7. #157
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    9,829
    Quote Originally Posted by Shipwreck_00 View Post
    Is there a link for step by step instructions on how to get the roms on the cart properly for technically challenged people like myself?
    Yes...

    Go to THIS link... http://www.neo-geo.com/forums/showth...=1#post4140218

    Download the FIRST File...

    Come to chat... or ONE time PM... for password...

    Extract (Using 7-zip for Windoze PC's... Macs are different...)...

    Copy and past onto 16GB Micro SD card...

    Fuckin' Done...

    xROTx

    PS. I still don't believe after 6 months I still have to tell people this...

  8. #158


    Gatchaman's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Indiana
    Posts
    129
    Is there a full release notes list for 1.06? Didn't see one here or on neosdstore.

    Thanks,
    G~
    "Chuck Norris' tears cure cancer. Too bad he has never cried."

  9. #159
    Neosd Developer neosd's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Europe

    Posts
    925
    Quote Originally Posted by Gatchaman View Post
    Is there a full release notes list for 1.06? Didn't see one here or on neosdstore.

    Thanks,
    G~
    Refresh

    You got us working on it ...
    Will i get 0 secconds loading times if i make a cluster of the entire size of the microsd ?



    NEOSD - The ONLY Neo Geo AES & MVS Flash Cart - TEAM Member


  10. #160
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,500
    Quote Originally Posted by neosd View Post
    Refresh

    You got us working on it ...
    Downloaded the update, and read the whatsnew file. Cool new features, thanks for the hard work. One question: are the softdips saved when you choose them for every game? if so, are they restored automatically when the game starts again?

    Thanks!

  11. #161
    Quote Originally Posted by aha2940 View Post
    Downloaded the update, and read the whatsnew file. Cool new features, thanks for the hard work. One question: are the softdips saved when you choose them for every game? if so, are they restored automatically when the game starts again?

    Thanks!
    When you edit the softdips of the current loaded game, they are updated in the MVS backup ram (and in the SD file) so they take effect immediately. When you edit the softdips of a game that is not loaded, they are stored in the SD, and when you load the game, they will be updated in the MVS backup ram.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  12. #162
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,500
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    When you edit the softdips of the current loaded game, they are updated in the MVS backup ram (and in the SD file) so they take effect immediately. When you edit the softdips of a game that is not loaded, they are stored in the SD, and when you load the game, they will be updated in the MVS backup ram.
    Thanks neodev, that was what I was really hoping. One more question that just occured to me: is there any way to return to the previous firmware version of my neosd if for any crazy reason I want/need to? I know there should be no reason for that, but some times it is needed...

    Thanks!

    Edit: I think I found my own answer: the update procedure TXT file says that regular update can only update firmware to higher versions, whereas the forced one works with higher or equal versions of firmware, so it seems there is no going back. Anyway, will update to 1.06, thanks!!

    Edit2: I was wrong, see neodev's post below.
    Last edited by aha2940; 06-27-2017 at 04:29 PM.

  13. #163
    Neosd Developer neosd's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Europe

    Posts
    925
    Quote Originally Posted by aha2940 View Post
    Downloaded the update, and read the whatsnew file. Cool new features, thanks for the hard work. One question: are the softdips saved when you choose them for every game? if so, are they restored automatically when the game starts again?

    Thanks!
    I think the changelog is larger, but we have done so many firmware updates since the 1.05 public one (i would say more than 100 versions) that we don´t remember when we added or fixed a function.

    Thanks
    Will i get 0 secconds loading times if i make a cluster of the entire size of the microsd ?



    NEOSD - The ONLY Neo Geo AES & MVS Flash Cart - TEAM Member


  14. #164
    Quote Originally Posted by aha2940 View Post
    Thanks neodev, that was what I was really hoping. One more question that just occured to me: is there any way to return to the previous firmware version of my neosd if for any crazy reason I want/need to? I know there should be no reason for that, but some times it is needed...

    Thanks!
    Yes, it's possible to return to a previous version, but you can't use an ordinary update file, as those only allow to update. We need to send you a special firmware so neosd accepts it as a downgrade firmware.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  15. #165
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,500
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    Yes, it's possible to return to a previous version, but you can't use an ordinary update file, as those only allow to update. We need to send you a special firmware so neosd accepts it as a downgrade firmware.
    Very nice neodev, not that I foresee needing it, but it's always nice to have a safety net when playing with expensive toys, LOL.

    Thanks!

  16. #166
    Quote Originally Posted by aha2940 View Post
    Very nice neodev, not that I foresee needing it, but it's always nice to have a safety net when playing with expensive toys, LOL.

    Thanks!
    The cart also has a "safe mode" update, in case anything was wrong with the update and it doesn't boot, you can re-flash it even if the cart doesn't boot. It's explained in the readme inside the firmware zip, but I expect noone need to use it.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  17. #167
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,500
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    The cart also has a "safe mode" update, in case anything was wrong with the update and it doesn't boot, you can re-flash it even if the cart doesn't boot. It's explained in the readme inside the firmware zip, but I expect noone need to use it.
    Just FYI: successfully updated my neosd to latest version 1.06. Verified versions (MCU, PROG and CHA) and all match. I used the MVS neosd on an AES, through a Daedalus converter. I know converters are not supported, but it's nice for me knowing that it worked flawlessly.

  18. #168
    NEST Puppet
    fille1976's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    belgium

    Posts
    187
    @ neosd,i have found maybe something on game id=0270 samurai shodown V special.
    i play it on neo geo aes-unibios 3.3 and console is on region usa and console mode.
    the neosd aes is on version 1.06 r10
    its a flickering problem in the intro screen,pic and video availlable,i don't know its normal.
    its most visible in the yellow.
    other games seems fine,gona test some more games.
    https://www.youtube.com/watch?v=ODt2...ature=youtu.be
    can someone else check that problem,its not perfect quality,but i can see the white glitching in the intro.
    also tested the crc,all ok.

    i see its also on mame with this game,so this could be normal.
    Last edited by fille1976; 06-29-2017 at 06:40 AM.

  19. #169
    Formerly Raz_Hoe.
    RAZO's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    New Jersey

    Posts
    6,873
    Quote Originally Posted by fille1976 View Post
    @ neosd,i have found maybe something on game id=0270 samurai shodown V special.
    i play it on neo geo aes-unibios 3.3 and console is on region usa and console mode.
    the neosd aes is on version 1.06 r10
    its a flickering problem in the intro screen,pic and video availlable,i don't know its normal.
    its most visible in the yellow.
    other games seems fine,gona test some more games.
    https://www.youtube.com/watch?v=ODt2...ature=youtu.be
    can someone else check that problem,its not perfect quality,but i can see the white glitching in the intro.
    also tested the crc,all ok.

    i see its also on mame with this game,so this could be normal.
    I mentioned this before. Usually reseating the cart and reflashing the Rom fixes the problem. I had it with Samsho 3 at the intro screen and could see pixels pop up. Even in the background during matches I could see random pixels pop up.

    Check post #142

    Edit:

    If you see it in Mame than it's normal
    Last edited by RAZO; 06-29-2017 at 09:40 AM.

  20. #170
    NEST Puppet
    fille1976's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    belgium

    Posts
    187
    yep,tried latest mame and loaded same game on it,same flicker there.
    so i assume its normal,for the rest its works fantastic and is stable.
    i don't flash many games,tryed 4 or so,gona play them for long time so i can enjoy the game.
    if mor things come up i will post it here.
    about your post #142,maybe more people have this?
    Last edited by fille1976; 06-29-2017 at 09:57 AM.

  21. #171
    Formerly Raz_Hoe.
    RAZO's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    New Jersey

    Posts
    6,873
    Quote Originally Posted by fille1976 View Post
    yep,tried latest mame and loaded same game on it,same flicker there.
    so i assume its normal,for the rest its works fantastic and is stable.
    i don't flash many games,tryed 4 or so,gona play them for long time so i can enjoy the game.
    if mor things come up i will post it here.
    about your post #142,maybe more people have this?
    Yes a few people had the same thing happen. After that day I never had a issue again. Could be a hardware or power issue that might have caused the problem.

  22. #172
    NEST Puppet
    fille1976's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    belgium

    Posts
    187
    i measured the psu,seems between 11.70-11.80
    the black probe goes inside the psu pin and the red probe on the outside of the pin.
    is this correct?
    Last edited by fille1976; 06-29-2017 at 11:36 AM.

  23. #173
    Cheng's Errand Boy
    phoenixdownita's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    United States

    Posts
    112
    First time I ran CRC check on CTHD with FW 1.06R10 (as it didn't work before on NeoSD.AES) and it does not pass, half the memory banks pass, half do not. (I have Uni 3.2 on my AES)
    [to be fair I loaded CTHD, then wanting to mess up with the region/mode in Uni and by mistake pressed the CRC feature ..... but hey something I didn't expect/know came out]

    I know CTHD is a hack so maybe that's why, or maybe to make it work on the AES NeoSD has to patch it as it loads it, dunno.
    Just thought of asking here to make sure it's a known no-issue.

  24. #174
    Quote Originally Posted by phoenixdownita View Post
    First time I ran CRC check on CTHD with FW 1.06R10 (as it didn't work before on NeoSD.AES) and it does not pass, half the memory banks pass, half do not. (I have Uni 3.2 on my AES)
    [to be fair I loaded CTHD, then wanting to mess up with the region/mode in Uni and by mistake pressed the CRC feature ..... but hey something I didn't expect/know came out]

    I know CTHD is a hack so maybe that's why, or maybe to make it work on the AES NeoSD has to patch it as it loads it, dunno.
    Just thought of asking here to make sure it's a known no-issue.
    Yes, that's not an issue. If you look at mame code, you'll notice cthd is full of patches to workaround issues with that game (probably the control chip patches data on the fly and it's incomplete), also in order to make it run on an aes, it requires patching the backup ram check protection. It's the only way as aes doesn't have a backup ram and there is no way we could pass it by programming changes in the fpga.
    Also, I suppose unibios is using actual cthd crcs, and not checking against the original game.

    Tl;dr; cthd crc check fail is expected.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  25. #175
    Quote Originally Posted by fille1976 View Post
    i measured the psu,seems between 11.70-11.80
    the black probe goes inside the psu pin and the red probe on the outside of the pin.
    is this correct?
    That's ok. It will be regulated internally to 5v, so it's not an issue. Voltage ripple is more important.but as RAZ_HOE said, if you see them also in mame, it's not a hwrdware glitch, but a software bug of the original game.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •