Page 3 of 11 FirstFirst 1234567 ... LastLast
Results 51 to 75 of 271

Thread: NEOSD AES Support thread !

  1. #51
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    USA

    Posts
    13
    Quote Originally Posted by neosd View Post
    Hello,

    http://www.neosdstore.com/news/index...s-with-shells/

    We canīt give a shipping date to anyone.

    Do we have units in stock for everyone ? YES we do.
    Why canīt we give estimated shipping so ? Cause somedays we process more orders in a day and other days less.
    We got the order list and we are shipping by purchase order. We want to get everything shipped as soon as possible, but it takes time.


    So, please, be patient
    Understood, appreciate the confirmation.

  2. #52
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    TotalMoop's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    West Yorkshire, UK

    Posts
    61
    Well I've FINALLY managed to get a few hours use out of my AES NeoSD. It works so good... You guys

    Now I am not sure if this is an issue with the NeoSD or UniBios so I'll ask here as I know Raz will likely see it too.

    First.. My set up:-
    JP AES with UniBios 3.3
    Set as USA / Arcade

    When I flash KOF 2003 (MVS Version) I am unable to access UniBios at boot/reset.
    I can access the ingame menu but I cannot access the Bios to change Soft Dip etc.
    Is there a reason for this? Is it a problem or just how it is?

    I've had no issues so far on anything I've tried.. I can access both no problems.

    Thanks

  3. #53
    Divine Hand of the UniBIOS
    Razoola's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Finland, Earth

    Posts
    4,156
    Quote Originally Posted by TotalMoop View Post
    Well I've FINALLY managed to get a few hours use out of my AES NeoSD. It works so good... You guys

    Now I am not sure if this is an issue with the NeoSD or UniBios so I'll ask here as I know Raz will likely see it too.

    First.. My set up:-
    JP AES with UniBios 3.3
    Set as USA / Arcade

    When I flash KOF 2003 (MVS Version) I am unable to access UniBios at boot/reset.
    I can access the ingame menu but I cannot access the Bios to change Soft Dip etc.
    Is there a reason for this? Is it a problem or just how it is?

    I've had no issues so far on anything I've tried.. I can access both no problems.

    Thanks
    I have no idea, But I guess you are accessing it but because the MVS version of kof2003 does not have the needed font the AES requires, the screen is probably blank. you should use the AES version of kof2003 on the AES period.
    THE UNIVERSE BIOS ( MVS / AES, and now also for CD )
    www.universebios.com. Also on facebook, please like http://www.facebook.com/UniverseBios.

  4. #54
    Paris-Dakar Rally Driver
    Dakar 2003
    TotalMoop's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    West Yorkshire, UK

    Posts
    61
    Quote Originally Posted by Razoola View Post
    I have no idea, But I guess you are accessing it but because the MVS version of kof2003 does not have the needed font the AES requires, the screen is probably blank. you should use the AES version of kof2003 on the AES period.
    Good point Raz. I will give that a go next time I try and see if that sorts it out.

    I totally forgot about the font thing so it does make sense.

    Cheers Raz

  5. #55
    Neosd Developer neosd's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Europe

    Posts
    476
    Terabyte,

    You got a firmware update for your crc issues (by email), please let us know the results.

    To the others with open issues : we are working on everyones issues, please, be patient.

    Thanks
    Last edited by neosd; 03-02-2017 at 12:00 PM.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo AES & MVS Flash Cart - TEAM Member


  6. #56
    Member loganm187's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    TN

    Posts
    38
    Just curious whenever the new firmware upgrade is released (to add blood to US systems etc.) What thread will that announcement be made in? I don't get to check the forums that much due to my job and would like to know where to look. I know you guys are working your asses off. Keep up the good work!

  7. #57
    Neosd Developer neosd's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Europe

    Posts
    476
    Quote Originally Posted by loganm187 View Post
    Just curious whenever the new firmware upgrade is released (to add blood to US systems etc.) What thread will that announcement be made in? I don't get to check the forums that much due to my job and would like to know where to look. I know you guys are working your asses off. Keep up the good work!
    We will send an email to everyone as last time, but it will not be released until we have every single issue shorted. First issues, then new functions

    Thanks
    NEOSD - The ONLY Neo Geo AES & MVS Flash Cart - TEAM Member


  8. #58
    Member loganm187's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    TN

    Posts
    38
    Quote Originally Posted by neosd View Post
    We will send an email to everyone as last time, but it will not be released until we have every single issue shorted. First issues, then new functions

    Thanks
    I never received an email if there was a prior update...Do I need to update something on the site to receive these? You emailed me an update when I was having issues because of my low serial number AES which did fix it

  9. #59
    Neosd Developer neosd's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Europe

    Posts
    476
    Quote Originally Posted by loganm187 View Post
    I never received an email if there was a prior update...Do I need to update something on the site to receive these? You emailed me an update when I was having issues because of my low serial number AES which did fix it
    After MVS release we had some issues, we fixed those (it took some time). Once those issues were fixed we prepared a new firmware update, we sent an email to all MVS customers telling about this new firmware.

    There is no new update for the seccond MVS batch cause those carts already come with the last update from factory (same aplies for AES).

    So we will do the same for AES, we will fix the pending issues some are having (i think its 4 customers as today, if i am not wrong), then we will keep working on the new update. Once its ready, we will send an email to everyone to tell there is a new firmware ready.

    Thanks
    Last edited by neosd; 03-02-2017 at 02:23 PM.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo AES & MVS Flash Cart - TEAM Member


  10. #60
    Gai's Trainer
    Niko's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Kentucky

    Posts
    1,338
    Got my NeoSD AES the other day and everything has been working great.

    I do have one question though, is Crouching Tiger Hidden Dragon not working? I thought I had seen a post where Raz confirmed it worked, but I cant get any of the 3 versions in MAME to work for me. After it flashes the system just constantly resets until I turn it off and back on again to get into the menu.

    I've tried the roms in .183 rom set, and the ones provided by Rot.

    I'm on v1.05 of the firmware, and I used the v1.03 neobuilder.
    Last edited by Niko; 03-08-2017 at 01:18 AM.

  11. #61
    Divine Hand of the UniBIOS
    Razoola's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Finland, Earth

    Posts
    4,156
    Im cant remember if I confirmed this game working or not but one needs to remember I tested on MVS and not AES and in the case of bootlegs this could make a difference.
    THE UNIVERSE BIOS ( MVS / AES, and now also for CD )
    www.universebios.com. Also on facebook, please like http://www.facebook.com/UniverseBios.

  12. #62
    Stakes Winner

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Spain

    Posts
    98
    Quote Originally Posted by Niko49 View Post
    I do have one question though, is Crouching Tiger Hidden Dragon not working? I thought I had seen a post where Raz confirmed it worked, but I cant get any of the 3 versions in MAME to work for me. After it flashes the system just constantly resets until I turn it off and back on again to get into the menu.

    I've tried the roms in .183 rom set, and the ones provided by Rot.

    I'm on v1.05 of the firmware, and I used the v1.03 neobuilder.
    I confirm the three versions of CTHD work on MVS board under UniBIOS 3.2 both in AES & MVS mode. However, some users at Spanish EOL forum have reported similar problems to yours... Could it be that CTHD (a KOF 2001 hack released on arcades and maybe programmed with these on mind) doesn't work on AES with stock BIOS?
    Last edited by Sceptre_JLRB; 03-08-2017 at 06:21 AM.

  13. #63
    Cheng's Errand Boy
    greatfunky's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    France

    Posts
    117
    Quote Originally Posted by Sceptre_JLRB View Post
    I confirm the three versions of CTHD work on MVS board under UniBIOS 3.2 both in AES & MVS mode. However, some users at Spanish EOL forum have reported similar problems to yours... Could it be that CHTD (a KOF 2001 hack released on arcades and maybe programmed with these on mind) doesn't work on AES with stock BIOS?

    Just tested , i can confirm CTHD doesn't work on AES , even with unibios installed (3.3 in my case ).

  14. #64
    Tech Support Moderator

    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Dunedin, FL

    Posts
    1,644
    CTHD doesn't work properly on AES because it utilizes the MVS BACKUP RAM block that the AES doesn't have ($D00000 - $D0FFFF).

    Maybe this is something NeoSD can address in the future?
    Last edited by JMKurtz; 03-08-2017 at 06:22 AM.

  15. #65
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    8,866
    Quote Originally Posted by JMKurtz View Post
    CTHD doesn't work properly on AES because it utilizes the MVS BACKUP RAM block that the AES doesn't have ($D00000 - $D0FFFF).

    Maybe this is something NeoSD can address in the future?
    I'll ask them later Jeff...

    Not a major concern but i know sometimes neodev likes to do this sorta stuff when he's bored...

    xROTx

  16. #66
    Timid Neo Newbie

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    France

    Posts
    6
    hello,
    I bought an aes card the 02/27, the payment has been validated the 02/28 and I'm still waiting for the shipping. I tried to let a message in the support section of the website but no answer.

  17. #67
    KING of BLING
    [place bling here]
    pixeljunkie's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in a glass of Orval

    Posts
    5,216
    Quote Originally Posted by Happosai View Post
    hello,
    I bought an aes card the 02/27, the payment has been validated the 02/28 and I'm still waiting for the shipping. I tried to let a message in the support section of the website but no answer.
    TECH support

  18. #68
    Neosd Developer neosd's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Europe

    Posts
    476
    Quote Originally Posted by Happosai View Post
    hello,
    I bought an aes card the 02/27, the payment has been validated the 02/28 and I'm still waiting for the shipping. I tried to let a message in the support section of the website but no answer.
    Hello,

    Still not shipped, we are still not up to date with shipments.
    It will be shipped before next week ends for sure.

    Thanks
    NEOSD - The ONLY Neo Geo AES & MVS Flash Cart - TEAM Member


  19. #69
    Timid Neo Newbie

    Join Date
    Mar 2017
    Location
    France

    Posts
    6

    Thumbs up

    ok, thank you

    edit : just received today 03/19 Few roms can't convert with neobuild GUI, I've to search deeper. However, tested kof2003, it works well good job
    Last edited by Happosai; 03-19-2017 at 05:29 AM.

  20. #70
    Bashful Neophyte

    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Ask Me

    Posts
    11
    Quote Originally Posted by neosd View Post
    Terabyte,

    You got a firmware update for your crc issues (by email), please let us know the results.

    To the others with open issues : we are working on everyones issues, please, be patient.

    Thanks
    Heya,

    I replied about a few days ago just mentioning that the firmware update didn't fix the CRC errors. Not sure if you got my e-mail, never got a reply back after a bit. I also replied back with the request for the onscreen firmware image/pic that was requested.

    Thanks.

  21. #71
    Quote Originally Posted by Terabyte View Post
    Heya,

    I replied about a few days ago just mentioning that the firmware update didn't fix the CRC errors. Not sure if you got my e-mail, never got a reply back after a bit. I also replied back with the request for the onscreen firmware image/pic that was requested.

    Thanks.
    Sorry for not answering the email. We keep investigating the issue, it's quite strange. Can you properly play the games without resets or unibios exception screen?
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  22. #72
    Shlong King
    ckchan's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    HK

    Posts
    330
    Just received it and did a quick test yesterday.

    1) Durin erasing and flashing, I heard the noise as mentioned by other members in the earlier posts.
    2) When I played Fatal Fury 1, there is random reset issue. (1st stage, 4th stage, bouns game, etc)

    I am using the 1st revision of AES with daughter board and a 3rd party 5V - 3A adapter.

  23. #73
    Neosd Developer neosd's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Europe

    Posts
    476
    Quote Originally Posted by ckchan View Post
    Just received it and did a quick test yesterday.

    1) Durin erasing and flashing, I heard the noise as mentioned by other members in the earlier posts.
    2) When I played Fatal Fury 1, there is random reset issue. (1st stage, 4th stage, bouns game, etc)

    I am using the 1st revision of AES with daughter board and a 3rd party 5V - 3A adapter.

    Hello,

    This may sound stupid, but it happened to me, it took me some time to realize why i was getting resets with a non official psu.

    I was using one of those that have multiple connectors of different sizes, i just choosen one of those connectors and the aes was having random resets, some time later i got the original psu that came with another AES and realized the connector had no looseness once attached on the AES, as the one i was using.


    Check that the PSU you are using has the right diameter on the connector. There is an easy test, just move the connector and see if you get resets while moving it.

    I am talking about interior diameter and exterior diameter aswel.

    k3rM8.jpg



    Thanks
    NEOSD - The ONLY Neo Geo AES & MVS Flash Cart - TEAM Member


  24. #74
    Shlong King
    ckchan's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    HK

    Posts
    330
    Quote Originally Posted by neosd View Post
    Hello,

    This may sound stupid, but it happened to me, it took me some time to realize why i was getting resets with a non official psu.

    I was using one of those that have multiple connectors of different sizes, i just choosen one of those connectors and the aes was having random resets, some time later i got the original psu that came with another AES and realized the connector had no looseness once attached on the AES, as the one i was using.


    Check that the PSU you are using has the right diameter on the connector. There is an easy test, just move the connector and see if you get resets while moving it.

    I am talking about interior diameter and exterior diameter aswel.

    k3rM8.jpg



    Thanks
    HI,

    Thanks for your reply. I will check tonight.

    However, I also played Double Dragon for 15 mins and it seems to me that there is no reset issue for Double Dragon.

  25. #75
    Shlong King
    ckchan's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    HK

    Posts
    330
    Quote Originally Posted by ckchan View Post
    HI,

    Thanks for your reply. I will check tonight.

    However, I also played Double Dragon for 15 mins and it seems to me that there is no reset issue for Double Dragon.
    Just checked the diameter of the connector, the interior diameter is 2mm and the exterior diameter is 5mm.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •