Page 32 of 34 FirstFirst ... 2228293031323334 LastLast
Results 776 to 800 of 845

Thread: NEOSD MVS Support thread !

  1. #776
    .
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    U.S.A! U.S.A! U.S.A!

    Posts
    2
    I'm having a really weird issue with my NeoSD. I've been using it on a CMVS that I bought off of ebay (which was very cheaply made) and it's been running fine. It was a converted MV-1C. I recently received an Omega CMVS and I am unable to get to the NeoSD game listing menu. The Omega will load the last game that I loaded using the cheap CMVS (and I have tried different games to try and resolve this issue) but when I attempt to enter the NeoSD menu it shows some glitchy graphics and then it resets back to the Unibios screen and the game loads again like normal. When I put the NeoSD back in the cheap CMVS I can access the NeoSD game menu just fine (either by holding start or doing the A+D+Start combo during the game). I've tried deleting the cfg file from the SD card, the BUP files, I've set it to "no" on the backup ram setting within the NeoSD, and I've done a hardware test and memory reset on the Omega console without any luck. Does anyone have any suggestions? Thanks in advanced for your help

  2. #777
    Quote Originally Posted by INGUES View Post
    I'm having a really weird issue with my NeoSD. I've been using it on a CMVS that I bought off of ebay (which was very cheaply made) and it's been running fine. It was a converted MV-1C. I recently received an Omega CMVS and I am unable to get to the NeoSD game listing menu. The Omega will load the last game that I loaded using the cheap CMVS (and I have tried different games to try and resolve this issue) but when I attempt to enter the NeoSD menu it shows some glitchy graphics and then it resets back to the Unibios screen and the game loads again like normal. When I put the NeoSD back in the cheap CMVS I can access the NeoSD game menu just fine (either by holding start or doing the A+D+Start combo during the game). I've tried deleting the cfg file from the SD card, the BUP files, I've set it to "no" on the backup ram setting within the NeoSD, and I've done a hardware test and memory reset on the Omega console without any luck. Does anyone have any suggestions? Thanks in advanced for your help
    Is your Omega overclocked in any way? Also, there might be some issue with some cartridge pins that neosd uses but original games don't. Can you try loading SVC in your old CMVS and then plugging it in the Omega and check if it works fine?
    Last edited by neodev; 06-15-2017 at 04:25 AM.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  3. #778
    ネオジオ
    massimiliano's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    On the green!!

    Posts
    2,795
    Hello, I'm back playing my 4-slot cab again and I noted something I experienced in the past a couple of times.

    After flashing a game (Magician Lord, League Bowling and Raguy so far) audio is missing for that game.

    In one occasion, all the other games (original carts) had no audio as well as the neogeo intro jingle after flashing.

    Powering off the cab got audio back to all games except the neosdone.

    REflashing another game and then the same did work properly...is this a well known issue?

    Thanks!

    Edit:

    strange, I did flash minasan as Raguy had no audio and Minsan worked for a couple of loops...then audio went missing again...entering the menu and launching current game (Minasan) brought the audio back
    Last edited by massimiliano; 06-17-2017 at 09:35 AM.
    凄いゲームを連れて。。。売った。

  4. #779
    .
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    U.S.A! U.S.A! U.S.A!

    Posts
    2
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    Is your Omega overclocked in any way? Also, there might be some issue with some cartridge pins that neosd uses but original games don't. Can you try loading SVC in your old CMVS and then plugging it in the Omega and check if it works fine?
    I loaded SVC in the cheap CMVS which booted fine and I was able to play a few rounds without issue. I then placed the NeoSD in the Omega CMVS and it booted into a garbled screen presumably still trying to boot the previously loaded game of SVC. I'm still unable to access the game list menu within the Omega CMVS but I am able to get into the Universe Bios. I ran a CRC on the NeoSD with SVC already loaded in it and everything came up 'ok'. I purchased the Omega CMVS without any special instructions so I don't know if it's overclocked. What can I do now?

  5. #780
    Quote Originally Posted by INGUES View Post
    I loaded SVC in the cheap CMVS which booted fine and I was able to play a few rounds without issue. I then placed the NeoSD in the Omega CMVS and it booted into a garbled screen presumably still trying to boot the previously loaded game of SVC. I'm still unable to access the game list menu within the Omega CMVS but I am able to get into the Universe Bios. I ran a CRC on the NeoSD with SVC already loaded in it and everything came up 'ok'. I purchased the Omega CMVS without any special instructions so I don't know if it's overclocked. What can I do now?
    It was just to have more info. It should work fine overclocked or not. Anyways, to check if it's overclocked, you can che k in the unibios main screen, at the bottom right corner, if you see a value like 16MHz or so, it's OC, if you don't see any value, it is not.

    To me, it looks like there is some loose pin in the connector, one of the pins that aren't used in original carts, but neosd needs in order to show the game list and support some games (svc for example).
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  6. #781
    Quote Originally Posted by massimiliano View Post
    Hello, I'm back playing my 4-slot cab again and I noted something I experienced in the past a couple of times.

    After flashing a game (Magician Lord, League Bowling and Raguy so far) audio is missing for that game.

    In one occasion, all the other games (original carts) had no audio as well as the neogeo intro jingle after flashing.

    Powering off the cab got audio back to all games except the neosdone.

    REflashing another game and then the same did work properly...is this a well known issue?

    Thanks!

    Edit:

    strange, I did flash minasan as Raguy had no audio and Minsan worked for a couple of loops...then audio went missing again...entering the menu and launching current game (Minasan) brought the audio back
    That is strange, but it looks like either a bug on the neosd menu sound program that causes the z80 to lockup (try witu ui sounds off) or a bad connection in the cart (try resetating it or movin to another slot).
    Neogeo doesn't have a way to reset the z80 from software, so if it locks due to a code bug, it will stay locked and won't work for any game slot. Also because the 4 slots aren't reset by neosd the same way than 1 slot arewhen flashing a game, the z80 may not be restored to working statr when leaving the menu.

    Seeing that the sound stopped mid game and it was restored with just entering and exiting neosd (or resetting the machine) leads me more towards the connectiin issue.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  7. #782
    .
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Germany

    Posts
    4
    Hello,
    I have a strange voltage problem with my NeoSD in combination to a MV-1 FZ board with 1.2 Unibios. I used to run it at about 5.1V. But with the NeoSD I got all kind of graphical glitches in the menu, each time the screen refreshed when moving the cursor to a different game. Sometimes the whole screen was hardly readable.
    Flashing worked, but for example Windjammers froze and crashed randomly. I tried to reduce the voltage to 5V, which improved things slightly, but didn't fix the instability completely.

    Ultimately I turned the power down to 4.55V and now I little almost no of the graphic glitches in the menu anymore and Windjammers is stable as far as I can tell.
    But I'm very surpised this works at all. 4.55V seems too low for any normal MVS cart. The voltage is measured at runtime at the power supply.

    I also tried Puzzle Bobble and Samurai Shodown III which worked fine.

    What voltages are you running your board at? Do you experience any similar graphic glitches or instabilities using the NeoSD?

    Maybe the official team can tell me what voltage the cart was designed for and if any similar problems are known?
    Can running at a low voltage damage anything despite the fact that it seems to work better now?

  8. #783
    Big Bang Pro Wrestler
    GadgetUK's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    UK

    Posts
    1,046
    Maybe that's a sign your PSU needs recapping? Mine runs fine between approx 4.8 and 5.2v. It's possible the neo SD is sensitive to ripple on a bad PSU, maybe that's what you are seeing, and when you feed less than 5v ripple is reduced as well as voltage?
    My YouTube channel contains some MVS repairs and stuff:-
    http://www.youtube.com/user/GadgetUK164

  9. #784
    Big Bang Pro Wrestler
    GadgetUK's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    UK

    Posts
    1,046
    With regards to that Raguy (Blues Journey), note - that game has some weird sound init code I think, and it might not play happy with other carts in a multicart setup. I will see if I can recreate myself when I get some time, but if you look at the version on the 161 in 1, sound doesn't work if you play another game first prior to Raguy.

    Edit: but clearly that's not the problem - just reading and you mentioned other games doing it too. Just to help, try limit to just 1 original game and the neo SD, and test with just 2 slots filled. Also test in different slots too. Does sound like connectivity as neo dev suggested.
    Last edited by GadgetUK; 06-18-2017 at 10:54 AM.
    My YouTube channel contains some MVS repairs and stuff:-
    http://www.youtube.com/user/GadgetUK164

  10. #785
    Quote Originally Posted by Starcat View Post
    Hello,
    I have a strange voltage problem with my NeoSD in combination to a MV-1 FZ board with 1.2 Unibios. I used to run it at about 5.1V. But with the NeoSD I got all kind of graphical glitches in the menu, each time the screen refreshed when moving the cursor to a different game. Sometimes the whole screen was hardly readable.
    Flashing worked, but for example Windjammers froze and crashed randomly. I tried to reduce the voltage to 5V, which improved things slightly, but didn't fix the instability completely.

    Ultimately I turned the power down to 4.55V and now I little almost no of the graphic glitches in the menu anymore and Windjammers is stable as far as I can tell.
    But I'm very surpised this works at all. 4.55V seems too low for any normal MVS cart. The voltage is measured at runtime at the power supply.

    I also tried Puzzle Bobble and Samurai Shodown III which worked fine.

    What voltages are you running your board at? Do you experience any similar graphic glitches or instabilities using the NeoSD?

    Maybe the official team can tell me what voltage the cart was designed for and if any similar problems are known?
    Can running at a low voltage damage anything despite the fact that it seems to work better now?
    4.5V is on the low side for a mvs and neosd. Voltage should be over 4.8V and 5V is the ideal value. About the random hangs of errors, can you try something? Go to options menu, enable arcade mode, exit the menu and then turn the board off, take the sd out of neosd and boot again. Check that you can't enter the menu, and if the unstability has gone. If it,'s fixed that way, that's something that we fixed by firmware (it was affecting multislots mainly) and that will be included in the upcoming 1.06 version.
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


  11. #786
    ネオジオ
    massimiliano's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    On the green!!

    Posts
    2,795
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    That is strange, but it looks like either a bug on the neosd menu sound program that causes the z80 to lockup (try witu ui sounds off) or a bad connection in the cart (try resetating it or movin to another slot).
    Neogeo doesn't have a way to reset the z80 from software, so if it locks due to a code bug, it will stay locked and won't work for any game slot. Also because the 4 slots aren't reset by neosd the same way than 1 slot arewhen flashing a game, the z80 may not be restored to working statr when leaving the menu.

    Seeing that the sound stopped mid game and it was restored with just entering and exiting neosd (or resetting the machine) leads me more towards the connectiin issue.
    Eventually the neosd slot game started being skipped during the loop, I powered off, re-inserted the cart then on, it worked....seems indeed a contact problem for the last issue.

    I'm monitoring this as previosly (league bowling) reinserting the cart didn't change the missing sound.
    凄いゲームを連れて。。。売った。

  12. #787
    .
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Germany

    Posts
    4
    Quote Originally Posted by neodev View Post
    4.5V is on the low side for a mvs and neosd. Voltage should be over 4.8V and 5V is the ideal value. About the random hangs of errors, can you try something? Go to options menu, enable arcade mode, exit the menu and then turn the board off, take the sd out of neosd and boot again. Check that you can't enter the menu, and if the unstability has gone. If it,'s fixed that way, that's something that we fixed by firmware (it was affecting multislots mainly) and that will be included in the upcoming 1.06 version.
    Thanks, I will try it today.

    Any idea why the graphical glitches in the NeoSD menu happen? They were what confused me in the first place and made me worry.
    Is anybody else experiencing those? Would pictures help to figure them out?

    @GadgetUK:
    My board works fine for normal carts and multicarts at 5V-5.1V so I'm not sure if the power supply could cause problems for the NeoSD.

  13. #788
    .
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Germany

    Posts
    4
    Hmm. I tried it with 5V, but still had graphic glitches in the NeoSD menu and instability in th game (Windjammers). Finally I went with about 4.8V which seems to work for now without glitches and instability.
    The arcade mode didn't help.

    Quick update: I now put in the latest Universe Bios 3.3 and the board and Neo SD seem to run stable at 5V now. No graphic glitches.
    So it seems the very old Unibios 1.2 I had in there before was causing problems and instability with Neo SD.
    Last edited by Starcat; 06-30-2017 at 11:20 PM.

  14. #789
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    8,868
    Post 44 will be renewed tonight sometime...

    xROTx

  15. #790
    Cheng's Errand Boy

    Join Date
    May 2017
    Location
    Ohio

    Posts
    125
    Post 44 is now active for another 30 days per the man above.

  16. #791
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    8,868
    Quote Originally Posted by wju2004 View Post
    Post 44 is now active for another 30 days per the man above.
    Thanks...

    I will re-iterate... they are NOT my files... but i will say, BOTH are password protected.... (DIFFERENT password for each Link...)

    Just sayin'...

    xROTx

  17. #792
    .
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Spain

    Posts
    4
    hey rot

    I can't enter chat (flash is disabled in newer browsers I think) and can't send you a PM (not enough privileges)
    what to do?

    =(

  18. #793
    Bloodhound
    hyper's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    dojo tachibana

    Posts
    5,195
    ie or chrome

  19. #794
    .
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Spain

    Posts
    4
    Quote Originally Posted by hyper View Post
    ie or chrome
    I'm a chrome guy
    tried both

  20. #795
    Kuroko's Training Dummy
    WNivek's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    New Brunswick, NJ

    Posts
    83
    Quote Originally Posted by nachobeard View Post
    I'm a chrome guy
    tried both
    The flash chat works under Chrome - I should know, 'cause I use it myself.
    The browser is not your problem.

  21. #796
    Calvin & Hobbes

    Rot's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    InChatKthx

    Posts
    8,868
    Quote Originally Posted by nachobeard View Post
    hey rot

    I can't enter chat (flash is disabled in newer browsers I think) and can't send you a PM (not enough privileges)
    what to do?

    =(
    Which file password do you need?

    The 4.2gb one... or the much smaller one?

    I will send you a PM later... you can recieve admin PM's... just not send any...

    Alternatively... wait for me in chat later (GET FLASH INSTALLED!)...

    Thursday is my Grandkiddy babysitting day... it's actually less demanding than looking after you kids on the forumz...

    xROTx

  22. #797
    .
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Spain

    Posts
    4
    hey Rot
    I got both the files!

    if you could pm me that's be great
    (I know they're not your files though!!!!!!!)

    thanks

  23. #798
    .
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Spain

    Posts
    4
    thanks man!!!

  24. #799
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,404
    Hi

    I updated neosd firmware to version 1.06, but I am having trouble making the jukebox work. Here's what I've done so far:

    - Got the lists.7z file from the link in the jukebox readme file
    - Created a directory named MUSICLIST (in capital letters) on the SD card
    - Inside this MUSICLIST directory, I copied the .lst files of the neo games I have from the en directory of the 7z file (I deleted all the lst files from non-neo games). Notice that all the files have .lst extension, not .dat as in the example on the readme file.
    - I started the neosd, pressed start on the current game, but I see an empty list and only options are A to play, B to return.

    What am I missing here? thanks for any help.

  25. #800
    Quote Originally Posted by aha2940 View Post
    Hi

    I updated neosd firmware to version 1.06, but I am having trouble making the jukebox work. Here's what I've done so far:

    - Got the lists.7z file from the link in the jukebox readme file
    - Created a directory named MUSICLIST (in capital letters) on the SD card
    - Inside this MUSICLIST directory, I copied the .lst files of the neo games I have from the en directory of the 7z file (I deleted all the lst files from non-neo games). Notice that all the files have .lst extension, not .dat as in the example on the readme file.
    - I started the neosd, pressed start on the current game, but I see an empty list and only options are A to play, B to return.

    What am I missing here? thanks for any help.
    Did you flash the game after updating to 1.06? Jukebox needs the game to be flashed with 1.06, as it writes important data that jukebox uses. If it's still not working, which game are you using?
    NEOSD - The ONLY Neo Geo MVS & AES Flash Cart - TEAM Member


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •