Results 1 to 16 of 16

Thread: No video through I/O on Naomi

  1. #1
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980

    No video through I/O on Naomi

    Got a naomi set up...
    Mobo, netdimm, sun psu, sega jamma/jvs I/O...
    Jamma harness powering the I/O and the sun psu powering the naomi. All voltages are good...

    Tried to hook it up in the cab with dip 1 up for low res, and got no picture...

    Hooked the mobo directly to my pc monitor with dip 1 back down in high res and it works fine...played a few games of sports jam, everything working just fine.

    Anything I should try, or is it just a wonky I/O?

    Also tried it on someone else's setup and same deal.

    Any ideas?

  2. #2
    Genyosai's Servant
    skate323k137's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Earth, Dimension C137

    Posts
    2,970
    I would guess bad IO... I've never had problems with mine passing video to JAMMA in 15 or 31khz.

    A couple games don't like 15khz but you should at least get your boot screen regardless.
    Last edited by skate323k137; 04-22-2016 at 01:22 AM.

  3. #3
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980
    Quote Originally Posted by skate323k137 View Post
    I would guess bad IO... I've never had problems with mine passing video to JAMMA in 15 or 31khz.

    A couple games don't like 15khz but you should at least get your boot screen regardless.
    Thanks, I figured as much but was hoping it would be something simple I was overlooking...

    I'm just glad you didn't say "buy a capcom I/O" which seems like 90% of the answers people gave to others when I was googling for info.

  4. #4
    Genyosai's Servant
    skate323k137's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Earth, Dimension C137

    Posts
    2,970
    Quote Originally Posted by Craig View Post
    Thanks, I figured as much but was hoping it would be something simple I was overlooking...

    I'm just glad you didn't say "buy a capcom I/O" which seems like 90% of the answers people gave to others when I was googling for info.
    No worries. The sega jamma IO's really aren't that bad. I keep a few of them around, they work fine in a blast city.

    If you want, you could send me yours and I could test it, or I could let you borrow one of mine that I know works... not sure if that's any more cost effective than you just scooping a new one but if I can help let me know.

  5. #5
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980
    That's very cool of you, thanks.

    I'll let you know.
    Last edited by Craig; 04-23-2016 at 12:04 AM.

  6. #6
    Critical Damage!
    mjmjr25's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ryan's Lakeside Cabin; in MN

    Posts
    3,267
    Quote Originally Posted by Craig View Post
    "buy a capcom I/O"
    I can borrow you one - if it works and you want it, just pay me cost, which is like 60% of the ebay cost.
    Rare PROTO HUNTER; Looking For: Jak and Daxter, New Zealand Story (original build only), Ratchet and Clank 2, Tak and the Power of the JuJu

    Paying 4 figures + for any of the above.

    Found in 2017: Recalhorn, Dr. Yam Yam, Sunday Fundy

  7. #7
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980
    Wow, you guys are awesome...

    Thanks.

  8. #8
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980
    Capcom I/O does indeed get video up on the screen now, but its super jittery looking... I tried to make a video of it, but it looks great on the video lol.

    Tried adjusting the holds...

    Any ideas chaps?

    Oh, also...

    Test screen is not jittery

  9. #9
    King's Bartender
    Lemony Vengeance's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    A dried up lake bed

    Posts
    5,043
    That's good news! The jittery video on the other hand.. The monitor is dual res, right? Is it auto sync, or is it manually set to 24 kHz?
    It's impossible to be a nice guy on the internet.

  10. #10
    Choi's Barber
    kuze's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    In the year 2248

    Posts
    2,212
    Quote Originally Posted by Craig View Post
    Capcom I/O does indeed get video up on the screen now, but its super jittery looking... I tried to make a video of it, but it looks great on the video lol.

    Tried adjusting the holds...

    Any ideas chaps?

    Oh, also...

    Test screen is not jittery
    Sounds normal for 15k output from the Naomi, looks terrible IMO. Pretty much a 31k or bust platform.

  11. #11
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980
    Quote Originally Posted by Lemony Vengeance View Post
    That's good news! The jittery video on the other hand.. The monitor is dual res, right? Is it auto sync, or is it manually set to 24 kHz?
    Its auto...

    I find if I adjust the size of the picture on screen it stabilizes...
    I have to make it pretty small to make it stable and as soon as I try to fill the screen again it gets shaky...

    If I go into the test menu everything is fine on full screen, but info go into the game test screen its bumpy again.

    I had to stop for now because there is some crazy storming going on right now, I'll post some pics up when I can.
    Last edited by Craig; 04-30-2016 at 07:08 PM.

  12. #12
    King's Bartender
    Lemony Vengeance's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    A dried up lake bed

    Posts
    5,043
    Craig had said his mr driller 2 PCB displays fine.. does anyone know what refresh rate it is? system 16 says the follwing for system 10 HW:

    OSC : 53.693175MHz and 101.4912MHz
    Resolution : 256x224 - 740x480

    weird resolutions.. but is this a 15 or 24 KHz board?
    It's impossible to be a nice guy on the internet.

  13. #13
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980
    Tried today to get some action using gutzs supergun, no dice...

    Maybe its my mobo or filterboard... I think my next step is going to be trying to find someone local with a naomi setup, so I can rule that out.

  14. #14
    King's Bartender
    Lemony Vengeance's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    A dried up lake bed

    Posts
    5,043
    Damn dude.. I hope it's just the filter board dude. they're not too expensive.. otherwise you're looking for another Naomi.
    It's impossible to be a nice guy on the internet.

  15. #15
    Stupid Bitch.
    Craig's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    New Orleans

    Posts
    2,980
    Quote Originally Posted by Lemony Vengeance View Post
    Damn dude.. I hope it's just the filter board dude. they're not too expensive.. otherwise you're looking for another Naomi.
    If it is the mobo..
    Maybe I can find someone who is running a high res setup, and i could trade them plus a few bucks..
    As the high res is flawless.

  16. #16
    King's Bartender
    Lemony Vengeance's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    A dried up lake bed

    Posts
    5,043
    you and I may have a trade in the works .
    It's impossible to be a nice guy on the internet.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •