Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 37 of 37

Thread: Question for Framemeister users

  1. #26
    Schlonginator II: Judgment Dong
    GohanX's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Next to your mom

    Posts
    9,175
    Check the back of your mini, there might be one already there.

  2. #27
    Blame madman
    You Know You Want To.
    madman's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Boston

    Posts
    5,565
    Quote Originally Posted by GohanX View Post
    Check the back of your mini, there might be one already there.
    Yep, or the box itself, they should all come w/one unless you picked it up used.

  3. #28
    Timid Neo Newbie
    keropi's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Greece

    Posts
    8
    SD cards are not included with all minis, a year+ ago they cheaped out on it and minis don't come with SD cards anymore. So if it's a new unit then you have to provide your own... not a big deal but c'mon, the unit isn't exactly cheap

  4. #29
    King's Bartender
    Jibbajaba's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Am Heimcomputer sitz' ich hier... programmier' die Zukunft mir...

    Posts
    5,000
    Mine is only a few months old. Definitely not one in the system, and it isn't worth digging the box out of storage to check. I already needed to buy a small microSD card, so now I'll just buy 2.


    Quote Originally Posted by mjmjr25 View Post
    No more posts. Jibs wins internet for May 31.

  5. #30
    Timid Neo Newbie
    keropi's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Greece

    Posts
    8
    Yeah, I have mine for over a year now - no SD included as well.

  6. #31
    Blame madman
    You Know You Want To.
    madman's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Boston

    Posts
    5,565
    Just downloaded that guy's package of profiles...man, talk about OCD with the various settings. Glad he went through the trouble, though. Right now I'm using my NAOMI via the xrgb, took me a lot of messing around to get the settings looking good so I'll definitely be saving that profile. I can post the settings if anyone cares. They seem to look equally as good running the Atomiswave, major difference was a sync adjustment that caused issues on the NAOMI. I also went ahead and ordered those RGB cables from Solaris, I don't have a SNES or PSX cable so I needed those, I'll report if there's any quality difference compared to my current Saturn cable.

  7. #32
    Timid Neo Newbie
    keropi's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Greece

    Posts
    8
    yeah FBX's profiles are a god-sent IMHO, really really help with setting up the unit correctly and taking the most advantage of it without resorting to measurements or whatever (in other words: he did the work for the rest of the people )

    btw, here is the thread where it all begun in shmups, FBX posts there daily: http://shmups.system11.org/viewtopic...450&start=8940

  8. #33
    King's Bartender
    Jibbajaba's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Am Heimcomputer sitz' ich hier... programmier' die Zukunft mir...

    Posts
    5,000
    Does he do profiles for 720p or only 1080p?


    Quote Originally Posted by mjmjr25 View Post
    No more posts. Jibs wins internet for May 31.

  9. #34
    Blame madman
    You Know You Want To.
    madman's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Boston

    Posts
    5,565
    Quote Originally Posted by Jibbajaba View Post
    Does he do profiles for 720p or only 1080p?
    From his text file:
    These profiles are meant ONLY for 1080p HDMI displays.

  10. #35
    Belnar Institute Student
    tacoguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Portland

    Posts
    603
    Quote Originally Posted by Scott View Post
    I've tried the unit with an Insignia LED and a Panasonic Plasma and got similar performance. The Plasma seems a lot better however due to the lack of motion blur and motion is a lot smoother, but that has nothing to do with the framemeister. Also, I can't get a perfect sync with either TV for my MVS. I know AES has a slightly different refresh rate, and maybe that will sync better. Whether I set Sync to 'auto' or 'off', I get a slight judder every 2 seconds or so.
    Yeah plasmas are better when it comes to motion compared to lcd's. They also have a nice soft look which really lend themselves well to up scaling these 2d games. I actually like them for modern games as well. My cousin commented that CoD plays smoothest on my plasma. Same is true for 2d games with the framesiter, I haven't played a games where the response time has been detrimental.

    Quote Originally Posted by kahel View Post
    Most TV have a GAME mode that remove all the processing done by the TV , this greatly helps with the framemeister.
    Yes, but even then I know that some tv's do struggle with response times.

    Quote Originally Posted by keropi View Post
    just in case someone does not know it, ver2x firmware allows for profiles save/loading and FBX has made a bunch of them with correct aspect ratio, pixel size etc: http://www.firebrandx.com/pixelpurist.html - look at the bottom of the page, it's an ongoing project.
    I haven't touched my framesiter since the update but this seems like a good enough reason to play on the plasma again.
    Insert funny sig here.

  11. #36
    Blame madman
    You Know You Want To.
    madman's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Boston

    Posts
    5,565
    Wow, the cables I ordered from Solaris just arrived, these are really nice quality. I was expecting something like the stuff I've bought on EBay, but we're talking quality molded connectors and nice gauge cable. They even came in their own boxes. I'll try to compare the Saturn one tonight vs the existing cable I have.
    >

  12. #37
    King's Dry Cleaner
    Scott's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Pennsylvania

    Posts
    386
    I'm still on the fence about just buying an RGB monitor. I needed an HDMI capable anyway, and the framemeister does indeed make older games look about a billion times better than not having it at all, but my Sony CRT still kills even the Plasma with regards to motion clarity. Lag I haven't really had a problem with (it IS of course present.) Why can't they make a TV with the benefits of CRT? Even those OLED TVs have the same issues.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •