Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 49 of 49

Thread: About to get a NEC console but confused...

  1. #26
    Frenzy Football Player
    K-2's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Massachusetts

    Posts
    1,133

  2. #27
    Sakura's Bank Manager
    opt2not's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    San Francisco

    Posts
    883
    I personally like the Super Grafx version I know some think it's ugly, but the design reminds me of alien tech, which would pair well with my one favourite game on that system -- Alien Crush!

  3. #28
    Ukyo's Doctor
    rcantor77's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Hertfordshire

    Posts
    1,233
    Quote Originally Posted by K-2 View Post


    Forget these James... this is the one you want.




    __________________

    Stuff for Sale
    MVS Artwork
    __________________

    Help me find some mini Marquees...
    http://www.neo-geo.com/forums/showthread.php?254802

  4. #29
    schnuth is one
    DUMBASS username.
    ChopstickSamurai's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Planet Earth

    Posts
    934
    There's a seller on the PCEngineFX forum that sells reconditioned briefcase systems (retrobrited, recapped, new gears and lasers) for a reasonable price. I've had one for around a year and it's great. The Duo is awesome, but I just love the aesthetic of the original briefcase set up.

  5. #30
    Jin's Bodyguard
    WoodyXP's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    San Antonio, TX

    Posts
    3,488


    Here you go.

  6. #31

  7. #32
    Schlonginator II: Judgment Dong
    GohanX's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Next to your mom

    Posts
    9,175
    The Super Grafx is upgraded a bit, but it is a failed system with only 5 games. It's really for collectors only.

    It still plays regular hucards though.

  8. #33
    Who?
    Atro's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Game Room.

    Posts
    8,318
    Quote Originally Posted by Xian Xi View Post
    What's the difference between a Super Grafx and a Core Grafx?
    A handful of exclusives.
    Battle Ace, Daimakaimura, 1943, Aldynes, Granzort.

  9. #34
    King's Dry Cleaner
    Gentlegamer's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    USA

    Posts
    386
    Does the Turbo Everdrive have problems on systems with region switch?

  10. #35
    Schlonginator II: Judgment Dong
    GohanX's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Next to your mom

    Posts
    9,175
    Some people have had issues, although Pasky may have figured out the solution by installing a bigass power cap.

  11. #36
    Ghost Of Captain Kidd
    whisper2053's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Frozen Wisconsin

    Posts
    1,697
    Quote Originally Posted by Gentlegamer View Post
    Does the Turbo Everdrive have problems on systems with region switch?
    Yes. As mentioned above the everdrive doesn't play nice with most region mods.
    Last edited by whisper2053; 12-29-2014 at 12:06 AM.

  12. #37
    Bunker Buster
    goombakid's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Orygun

    Posts
    1,457
    I've done my region mod with the 2 ICs (4551) for both my TG16 and PCE Duo. I've been taking power for the IC's themselves directly from the 7805 input pin (~10v) instead of the nearby cap or pin that most tutorials call for (5V). I've never had a problem with my TED on it. KRIKzz is adamant that the region mod screws with the TED, though.
    ...console emulation has no soul...

  13. #38
    King's Dry Cleaner
    Gentlegamer's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    USA

    Posts
    386
    So it's a power supply issue to the flash card. I didn't consider that before having the region switch installed on my Duo-R.

    I have a stock TG-16, so I'm covered when I get a Turbo Everdrive and it has issues on the Duo-R.

  14. #39
    Kuroko's Training Dummy

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Dallas, TX

    Posts
    73
    I thought the Everdrive region switch issue was with some that use wires that are too long. Not sure if it affects just mods that use an 8pdt switch or ones that use ics for switching too.

  15. #40
    Bunker Buster
    goombakid's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Orygun

    Posts
    1,457
    Quote Originally Posted by Gentlegamer View Post
    So it's a power supply issue to the flash card. I didn't consider that before having the region switch installed on my Duo-R.
    Flashcards a fickle when it comes to power consumption. Most region mods tell you to take 5V near the cartridge slot. It'll work fine for original HuCards, but with flashcards, any interruption of power (power drop caused by the 5V taken from around/at the HuCard slot or the length of wire for the 8PDT switch) will cause the flash card to not work.

    Depending on what mod chip is installed in the Duo-R, you could just get power directly from the 7805; if it's the 4551 IC, more voltage won't hurt it (4551s can take up to 18v) so you can use the input left, the main IC on the "Obey" chip max voltage is 7V, so get power from the right leg. If it's the 8PDT, just remove it.

    ...just my observation regarding Everdrives and region mods.

    THAT BEING SAID, Sifu, if you're not gonna worry about getting original HuCards, then you won't need to region mod it. Done.
    ...console emulation has no soul...

  16. #41
    Formerly Raz_Hoe.
    RAZO's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    New Jersey

    Posts
    5,415
    James, like many mentioned, get the the Duo-R and Turbo Ed and your set. Iso's and the romz are your best friends .

  17. #42
    King's Dry Cleaner
    Gentlegamer's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    USA

    Posts
    386
    I checked with Keith Courage at pcenginefx.com

    your system will work just fine with a turbo ever drive. I use an 8PDT switch for it. this method is compatible with the turbo ever drive in both a us turbo grafx system and a duo-r.

    for other systems I use a curcuit based region mod in order for the turbo everdrive to work


    So you can buy modded systems from him and they will all work with Turbo Everdrive.

  18. #43
    Cheng's Errand Boy
    zxtec's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    CA

    Posts
    114
    I've installed the "Obey" region mod chip on three of my systems: PCE Duo, Turbo Grafx and Turbo Express. Power was connected to the 5v on the Hucard slot. I haven't had any issues with the systems working with the Everdrive.

    There were a couple of people on PCEFX that had issues with an Everdrive and a region modded original white PC Engine. Not sure if white PCE is more problematic when region modded and using an Everdrive.

  19. #44
    JammaNationX
    Xian Xi's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Waipahu, Hawaii

    Posts
    27,478
    Quote Originally Posted by RAZO View Post
    James, like many mentioned, get the the Duo-R and Turbo Ed and your set. Iso's and the romz are your best friends .
    Wait, so the everdrive can run the isos? That's bad ass if that's true.

  20. #45
    a.k.a. Mother Teresa
    Remember: if you have sex in the crushing poverty of third world India, do not use any form of contraception!
    CORY's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Qc, Canada

    Posts
    5,266
    Quote Originally Posted by Xian Xi View Post
    Wait, so the everdrive can run the isos? That's bad ass if that's true.
    No, it doesn't. I'm pretty sure RAZO was taking about burning the isos on CDRs.

  21. #46
    King's Dry Cleaner
    Gentlegamer's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    USA

    Posts
    386
    Quote Originally Posted by Xian Xi View Post
    Wait, so the everdrive can run the isos? That's bad ass if that's true.
    No, that's why you need the Duo-R (or any CD unit) since there's no copy protection it can run CD-Rs.

  22. #47

  23. #48
    Bunker Buster
    goombakid's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Orygun

    Posts
    1,457
    Sifu, just get the Duo-R. No regrets later.
    ...console emulation has no soul...

  24. #49
    Pm Rot. He'll Give You
    A Great Custom Rank.
    [OCEAN]'s Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Barcelona,Spain
    Posts
    644
    I'd get the Duo-R hands down. Or even a Duo-RX if you come by a decently priced one, I think its the same unit as the Duo-R but with a 6 button pad (similar to the PCFX's one)

    I own a jap Cofre Grafx + CD-Rom2, a Turbo Duo and a Duo-R and the Duo-R is the only one which still has a perfectly working CD unit today.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •