Page 3 of 14 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 51 to 75 of 343

Thread: Offical Omega CMVS Tech Support Thread

  1. #51
    Crazed MVS Addict
    billbrasky's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Seattle

    Posts
    147
    Quote Originally Posted by David4713 View Post
    My omega won't let me go back to game menu with my 161 multi cart. I have to shut off system then turn back I. To pick a new game. How can I fix this? I am a noon with this system.
    isn't the 161-in-1 wired to goto menu when you hold 1p start?

  2. #52
    Whilst Drunk.
    I Found God.
    Booze = Bad.
    pixeljunkie's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in a glass of Orval

    Posts
    5,488
    common prob with the 161-in-1's...the 120-in-1's work great with the Omega.

  3. #53
    Edo Express Delivery Guy
    Mercuttio's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Brooklyn

    Posts
    336
    Quote Originally Posted by pixeljunkie View Post
    common prob with the 161-in-1's...the 120-in-1's work great with the Omega.
    Can confirm. Used it until I got real games. The Sam Sho V Special on it makes it fairly worthwhile, too.

  4. #54
    Schlonginator II: Judgment Dong
    GohanX's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Next to your mom

    Posts
    9,826
    The best part about having SSVS on there is that more people can see that it's really not a very good game despite the price.

  5. #55
    Edo Express Delivery Guy
    Mercuttio's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Brooklyn

    Posts
    336
    Quote Originally Posted by GohanX View Post
    The best part about having SSVS on there is that more people can see that it's really not a very good game despite the price.
    I'm not even sure SSV plain is worth the price. And I paid like $50 for an unused kit of that.

  6. #56
    . SNKorSWM's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    West Haven, CT

    Posts
    15,154
    If someone is really bad at it, we'd just tell 'em to use Mina.

  7. #57
    Edo Express Delivery Guy
    Mercuttio's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Brooklyn

    Posts
    336
    Quote Originally Posted by SNKorSWM View Post
    If someone is really bad at it, we'd just tell 'em to use Mina.
    She's the only thing cheaper than Sankuro. God I fucking hate Sankuro. Actually, SSVS might be worth the money because he's not there.

  8. #58
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    So I just got an Omega kit and MV-1C in the mail. Everything seems a bit straight forward but being the noob that I am I will need some sort of instructions for soldering stuff to get stereo sound. You probably got my email Quan but I just wanted to be sure.

    EDIT: Okay so I put everything together and I booted it up only to be greeted by a black and grey checkered screen
    IMG_2345.JPG
    Last edited by Solid_Snake; 12-23-2014 at 05:42 PM.

  9. #59
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    Okay so here are some pictures of the board. Yes I know the 8 pin connector is missing and yes the battery has broken off. I bought this board from a well known chinese seller whose name most of you are familiar with. I sent the picture above to him and he replied saying that there must be a broken IC. I looked all over the board and can't find anything out of the ordinary besides bent pins (they aren't touching each other so I guess that is okay). If you guys can't find anything then I'm just going to take up his offer for getting a replacement board.
    FullSizeRender.jpgIMG_2346.JPG

  10. #60
    Metal Slug Mechanic
    shadowkn55's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    SoCal

    Posts
    2,176
    Are all the dip switches down? Make sure they are in the up position except for 7.

  11. #61
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    Quote Originally Posted by shadowkn55 View Post
    Are all the dip switches down? Make sure they are in the up position except for 7.
    I got the same screen when I put all of the dip switches up and down. I'm not at the house right now but when I get back I'll try putting them up with 7 down.

  12. #62
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,481
    What do you get if you turn the Omega on without any cart? same picture or something different?

  13. #63
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    Last time I checked I got the same screen without a cartridge and it seemed to get there faster like it was less hesitant. When I boot it up either way it gives me a green and pink screen with jibberish on it for a split second and then that's when it goes to that black and grey checkered screen.

  14. #64
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,481
    Quote Originally Posted by Solid_Snake View Post
    Last time I checked I got the same screen without a cartridge and it seemed to get there faster like it was less hesitant. When I boot it up either way it gives me a green and pink screen with jibberish on it for a split second and then that's when it goes to that black and grey checkered screen.
    The green screen with gibberish is normal on an MVS board with the original BIOS like yours. You can try the diagnostics BIOS made by smkdan but you would need a NeoBIOSMasta to fit it on your MV1C. You would also need to get the chip already burned or an EPROM and EPROM writer.

  15. #65
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    Quote Originally Posted by shadowkn55 View Post
    Are all the dip switches down? Make sure they are in the up position except for 7.
    Okay so I tried doing what you recommended but it's still giving me a bad screen. I wired the stereo differently than what was suggested so would that mess up anything?
    IMG_2349.JPGIMG_2350.JPG

  16. #66
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,481
    Quote Originally Posted by Solid_Snake View Post
    Okay so I tried doing what you recommended but it's still giving me a bad screen. I wired the stereo differently than what was suggested so would that mess up anything?
    IMG_2349.JPGIMG_2350.JPG
    Who told you that was the way to do the mod? I would recommend doing the stereo mod the proper way, so you can replace the MV1C board easily if you need/want to. Your way, you have to desolder to replace it, however I doubt that's the source of the issues. I would recommend getting a replacement ASAP, especially if the seller accepts it.

    Regards.
    Last edited by aha2940; 12-24-2014 at 06:54 PM.

  17. #67
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45

  18. #68
    Metal Slug Mechanic
    shadowkn55's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    SoCal

    Posts
    2,176
    Quote Originally Posted by Solid_Snake View Post
    Okay so I tried doing what you recommended but it's still giving me a bad screen. I wired the stereo differently than what was suggested so would that mess up anything?
    It shouldn't but the jumpers on the controller board weren't designed to be wired for stereo that way. Did the board ever work before you performed the stereo mod?

  19. #69
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,481
    Quote Originally Posted by Solid_Snake View Post
    Man, this mod is not for usage with the Omega CMVS, but with superguns (AFAIK). Please do the proper mod and try again

  20. #70
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    I got rid of the mod but even without the stereo mod I get the same checkered screen.

  21. #71
    AH
    A
    COLUMBIAN!
    aha2940's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Colombia

    Posts
    2,481
    Quote Originally Posted by Solid_Snake View Post
    I got rid of the mod but even without the stereo mod I get the same checkered screen.
    Man, that blows. You said the seller offered replacing the board, why haven't you returned it?

  22. #72
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    I will. I just need to hear back from him on what he wants me to do with the board. That would be ridiculous if I have to pay for shipping.

  23. #73

  24. #74
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    The seller said he will send the replacement out today and I won't have to send back the messed up one.

  25. #75
    Neo Bubble Buster
    Solid_Snake's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Intergalactic Space Arcade

    Posts
    45
    Quote Originally Posted by Xian Xi View Post
    I can see solder blobs on the GRZ between pins.
    Yeah I found a few solder blobs on the right side.
    IMG_2353.JPG

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •