PDA

View Full Version : PC hook up for Arcade Monitor



Pichai
01-20-2001, 06:51 AM
I'm buying a new arcade and it comes with a 29" arcade monitor and nothing else. I want to hook up that monitor to my PC so I can play old MAME games like the great Sinistar, Robotron, Trapper, and Time Pilot.

1. How can I hook up my PC video output a Arcade monitor?

2. Is the a converter for it?

3. Will it hold the video sync?

4. And how much more money do I have to spend on this?

Anyone PLEASE.........

PrOzErG
01-20-2001, 09:11 AM
I dont tink this is possible http://www.neo-geo.com/ubb/frown.gif

------------------
http://ripsrus.retrogames.com/xneogeo/kof97_ryujinyamazakilaff.gif
YOU DONT LIKE ME? "THEN FUCK OFF"

Pichai
01-21-2001, 01:13 AM
There has to be a way to hook up the video out on your PC to an arcade monitor and still keep the Vsnyc working.

RabbitTroop
01-22-2001, 03:48 AM
This can be done, although it is not going to be easy. First you are going to have to find the manufacturer and model of that monitor. You are then going to have to get a wiring diagram for the connections on it. Since this is a standard VGA slot, you will only have to use the standard pin-out and wire an end adapter to the monitor. Finding drivers that work however and getting it out of 16 color mode will be your job. The next thing to do would be to wire the Joysticks and buttons to standard PC... this is probably best done with a couple sacrifical PC controllers. Take them apart and see what wires go to what, wire the end adapters on to the Arcade joysticks... this is not going to work perfectly, and it may take you a few tries, but with a little work the computer will see the two arcade joysticks as a computer device. After that it is just a story of wiring the sound system, which will be the easiest thing to do. This job is going to take a lot of work and patience. Oh an yes, this has been done before, and yes it works quite well... actually you can get a Dynamo cabinet with a similar setup(Pentium 3 500 128MB of RAM, 10GIG HD, 32 CDR) for around $3000 new. So if you can get this thing up and running, you have a pretty nice machine on your hands that can be sold for a good price if you choose. Anyway, good luck,

-Nick